');
Najnovije vesti
Blic Vesti Hronika

NEVIN U PRITVORU Maneken odbio devojku, ona ga optužila za silovanje

Više javno tužilaštvo obustavilo je istragu protiv manekena Nikole Jovanovića (25), koga je, kako se ispostavilo, lažno za silovanje optužila R. Š. (25) iz Ostružnice.

680461_nikola-jovanovic-foto-privatna-arhiva1
680461_nikola-jovanovic-foto-privatna-arhiva1

Jovanovićev advokat Aleksandar Milićević kaže za „Blic“ da je juče u njegovu kancelariju stigao dopis tužilaštva u kome se navodi da se istraga obustavlja.

- Prema zakonu, istraga se obustavlja kada nema dokaza koji bi potkrepili optužbe devojke - kaže advokat Milićević.

Jovanović je uhapšen krajem avgusta, dva dana nakon sporne noći koju je proveo u stanu devojke R. Š. u Žarkovu.

I on i devojka su tokom istrage tvrdili da su to veče proveli na splavu, na žurki koju je organizovao maneken Rade Lazić povodom ulaska u „Farmu“. Otišli su u njen stan, ali im se priče od tada razilaze.

- Ona je bila u vezi sa mojim najboljim drugom. Često je dolazila kod mene. Tu noć mi se nabacivala. Nisam hteo i, da je ne bih uvredio, rekao sam joj da sam gej, što nije tačno. Ona je tad pobesnela, razbila mi je telefon i laptop. Pomislio sam da zovem policiju ali nisam hteo da joj pravim problem - priča Nikola.

Otišao je iz njenog stana, a dva dana kasnije je uhapšen. U pritvoru je proveo 24 dana.

Tokom istrage, urađeno je i njegovo i njeno neuropsihijatrijsko veštačenje.

- Zaključak veštaka je bio da Nikola nije osoba sklona silovanju, kao i da devojka nema trajnih trauma, koje bi postojale da je silovana. Medicinski pregled takođe nije pokazao povrede karakteristične za silovanje. Od početka je bilo jasno da se radi o lažnoj prijavi jer devojka nije imala nijednu povredu - kaže advokat Milićević.

„Osumnjičeni“ Jovanović kaže da se najviše plašio da će devojka samoj sebi napraviti povrede kako bi „dokazala“ silovanje.

Sada planira da nastavi sa karijerom manekena, ali i da iskoristi svoju priču kako bi javnost upoznao sa problemom lažnih prijava.

- Odete u pritvor kao silovatelj, u medijima vas označe kao silovatelja a onda se ustanovi da niste krivi i nikom ništa. To je nepravda i pitanje je gde su u ovakvim slučajevima država, sistem, pravda - kaže Nikola.

Devojka R. Š. juče nije bila dostupna za komentar.