Subota, 17.10.2015.

12:26

"Prava izbeglica važnije od zaštite granica"

Organizacija za ljudska prava Amnesti internešenel pozvala je lidere EU da prava izbeglica stave ispred zabrinutosti za zaštitu granica svojih država.

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Tanjug

Poziv AI usledio je dan pre nego što nemačka kancelarka Angela Merkel treba da razgovara sa turskim zvaničnicima o planu EU kojim će Turska dobiti određene ustupke u zamenu za zaustavljanje priliva izbeglica u države EU.

Zvaničnici navode da će ustupci obuhvatiti paket pomoći, lakši pristup građanima te države da dobiju vize za EU i ubrzanje pregovora o njenom članstvu u EU.

AI smatra da EU treba da razmišlja o načinima da "ponudi bezbedne i legalne rute za izbeglice da stignu do Evrope".

"Dogovor koji se zasniva na zadržavanju izbeglica u Turskoj suštinski ignoriše izazove sa kojima se one tamo suočavaju kao i očiglednu potrebu da EU ponudi zaštitu", stoji u saopštenju te organizacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: