Svet

Četvrtak, 15.10.2015.

13:16

Ruski gigant na ivici, milioni za spas

Ruske vlasti saopštile su da će izdvojiti 700 miliona evra u okviru paketa pomoći velikoj ruskoj banci Investorgbank (ITB) koja je na ivici bankrota.

Izvor: Beta

Default images
Foto: Thinkstock.com

ITB je 63. od 760 banaka u Rusiji po finansijskim aktivnostima, ali je od avgusta pod stečajem zbog problema likvidnosti što joj onemogućava transakcije s klijentima.

Bankarski sistem u Rusiji je znatno ugrožen posle kolapsa rublje krajem 2014. godine.

Centralna banka Rusije je stavila pod stečaj 50 banaka od početka godine.

Finansijska situacija je dodatno otežana zbog pada cene nafte na svetskom tržištu i sankcija Zapada uvedenih zbog ukrajinske krize.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Aktuelno

Kada će odzvoniti preskupim kvadratima?

Stambena kriza u grupi velikih ekonomija otežaće povećanje ponude cenovno dostupnog stambenog prostora u idućim godinama i vlade moraju preduzeti odlučnije mere kako bi rešile problem, pokazala je Rojtersova anketa među stručnjacima za sektor nekretnina.

14:53

1.6.2024.

1 d

Svet

Rusija: Kinezi, nerazumni ste

Veliki sporazum o gasovodu između Rusije i Kine navodno je u zastoju zbog onoga što Moskva smatra "nerazumnim zahtevima Pekinga u pogledu cena i nivoa snabdevanja".

8:35

3.6.2024.

2 h

Podeli: