Vesti

0

Jablanović: Kadrovska rešenja uzrok problema

Autor: VV

Izvor: Tanjug

Jablanović: Kadrovska rešenja uzrok problema

Izvor: Foto: Tanjug / Oksana Toskić

Jablanović, koji je nedavno smenjen sa mesta predsednika Srpske liste je rekao da napadi na njega dolaze od ljudi koji su imenovani u privremene organe u Prištini.

On je rekao i da je direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić izneo stav Beograda da Srbi sa KiM treba sami da odluče ko će biti njihovi predstavnici u privremenim institucijama u Prištini.

"Mi se sa tim njegovim stavom u potpunosti slažemo i ovaj sukob je kulminirao baš onog trenutka kada mi mislimo malo drugačije od Ðurića i Stojanovića i još nekih njima sličnih ljudi", rekao je on i dodao da "nije samo srpska priča ona u Gračanici i Štrpcu već je mnogo šira".

Na pitanje da li imaju podršku stranačkog lidera Aleksandra Vulina i zbog čega se još nije oglasio kazao je da Vulin ima puno poverenja u njih.

Foto: Tanjug / Oksana Toskić

"Svakako da imam njegovo razumevanje i podršku" rekao je Jablanović i dodao da je Vulin svestan da oni mogu sami da reše nastalu situaciju.

Kako je rekao, nije ni vreme ni mesto niti ima potreba da se ni Vulin niti bilo ko drugi meša u odnose unutar liste.

Inače, Jablanović je naveo i da je "napad počeo" tako što je rečeno da je "na svoju ruku bez ičijeg znanja navodno razgovarao o vojsci Kosova sa Hašimom Tačijem" i naveo da su "razgovore o vojsci Kosova vodili zamenik premijera Branimir Stojanović i ministar Ljubomir Marić".

Poslanički klub Srpske liste funkcioniše jedinstveno i sprovodi politiku Vlade Srbije, naveo je Jablanović koji je dodao da niko ne treba da misli ni u Prištini ni u Briselu da postoje neke pukotine unutar srpskog korpusa i Srpske liste na KiM.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR