Vesti

0

Gašić: Podići bezbednost zaposlenih u fabrikama namenske

Autor: SA

Izvor: Tanjug

Gašić: Podići bezbednost zaposlenih u fabrikama namenske

Izvor: Foto: Beta/Ministartsvo odbrane

Gašić je naveo da, nažalost, jedan od trojice radnika nije izdržao u borbi za život i istakao da će Ministrstvo odbrane i preduzeće "Milan Blagojević" učiniti sve da pomogne porodici stradalog.

Navodeći da je ljudski život najvredniji, Gašić je rekao:

"Dogovorio sam se sa poslovodstvom i nadzornim odborom preduzeća da se formira tim ispred Ministrastva odbrane koji će se baviti pre svega podizanjem nivoa bezbednosti zaposlenih ne samo u ovom, nego u svim fabrikama namenske industrije", rekao je ministar.

Prema njegovim navodima, istražni organi će u narednom periodu utvrditi šta je dovelo do nesreće i Tužilaštvo i sud će dati svoju reč o tom događaju.

"Prošle godine u ovom preduzeću je sprovedena kontrola opreme za zaštitu na radu od nadležnih iz Sektora za vanredne situacije, a neposredno pre nesreće radnici su imali HTZ opremu", istakao je Gašić i dodao da su mu to potvrdili i direktor preduzeća "Milan Blagojević" i predstavnici sindikata.

On je naveo da je neposredno pre dolaska u Lučane obišao dvojicu radnika koji su takođe hospitalizovani na VMA u Beogradu naglasivši da su u dobrom stanju i nisu životno ugroženi.

Ćebić je preminuo juče. On je primljen na Odeljenje intenzivne nege Vojnomedicinske akademije sa dubokim opekotinama koje su zahvatile više od 75 odsto površine tela.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR