Mlada reprezentacija - Generacija za peticu

S. BAJIĆ

08. 10. 2015. u 20:30

Izabranici Tomislava Sivića na čelu tabele posle dve ubedljive pobede. U utorak na pobedu u Litvaniji, pravi ispiti sa Italijom i Slovenijom u novembru

Млада репрезентација - Генерација за петицу

Mlada fudbalska reprezentacija foto: D. Dozet

START silovit za čistu "desetku". Fudbaleri mlade reprezentacije Srbije zaposeli su čelo tabele kvalifikacione grupe dva za EP u Poljskoj posle drugog kola sa 10 postignutih pogodaka i obe ubedljive pobede sa "petardama" koje su pukle pre mesec dana u mreži Litvanije a zatim u sredu uveče na "Karađorđu" iza leđa golmana Andore.

Izabranici selektora Tomislava Sivića su u meču sa Andorom igrali ozbiljno, odgovorno, dominirali sve vreme duela, ne dozvolivši rivalu da iole pripreti. Stekao se utisak da nisu ni jurili rezultat, već kontrolisali dešavanja na terenu taman po meri za siguran trijumf bez opasnosti za sopstveni gol.

- Stvarno smo strašno startovali, a iskreno, nismo se tome nadali - kaže Ognjen Ožegović, koji je u meču sa Andorom postigao dva pogotka, kao i Andrija Luković, a usput i asistirao Fejsalu Muliću za konačnih 5:0. - Odlično smo se uklopili, atmosfera je sjajna i smatram da je upravo to zajedništvo, naravno uz posvećen rad, ključ uspeha. Opuštanja nema, idemo dalje namereni da Litvaniju nadigramo na njenom terenu u utorak i da se za novembar pripremimo za duele sa Slovenijom i Italijom.

"Orlići" će do nedelje, kada putuju u Litvaniju na revanš, trenirati u Novom Sadu i za taj duel, po rečima selektora Sivića, imati dovoljno vremena da se pripreme.

- Najvažnije je da se u meču sa Andorom niko nije povredio niti zaradio opomenu i naravno, da su osvojeni bodovi - kaže Sivić. - Igrači su rutinski, sa 30-40 odsto snage, stigli do trijumfa i zaslužuju čestitke jer je bilo dobrih stvari u našoj igri, a za dobru utakmicu potrebna su dva kvalitetna tima. Sada nam je u žiži revanš u Litvaniji, gde želimo i treću pobedu kao osnovu za utakmice u novembru kada igramo sa Slovenijom i Italijom. Protiv njih ćemo nastupiti u najjačem sastavu.

FOND OD 30 IGRAČA

"ORLIĆI" su u Novom Sadu igrali u promenjenom sastavu, jer je selektor Tomislav Sivić, kako objašnjava, hteo da neke igrače odmori a neke da vidi na delu.

- Kapiten Nemanja Maksimović je za 21 dan odigrao sedam utakmica i došao je vidno umoran, kao i još nekoliko igrača. S obzirom na snagu rivala, dozvolili smo sebi da ih odmorimo, a rezultat je potvrdio da smo povukli pravi potez. Imamo fond od 30 igrača, nadamo se da će Uroš Đurđević brzo da se oporavi, kao i da će nam se vratiti igrači koji su trenutno u A selekciji - kaže Sivić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije