Sreda, 23.12.2009.

00:36

Đelić: Čeka nas težak rad

Potpredsednik Vlade Božidar Đelić izjavio je da Srbiju sada čeka mukotrpan rad, ali da veruje da će Evropska komisija razmotriti kandidaturu Srbije na proleće.

Izvor: B92

Default images

Potpredsednik vlade za evropske integracije Božidar Đelić je po povratku iz Stokholma, gostujući u vestima B92, izjavio da Srbija podnošenjem zahteva za kandidaturu za punopravno članstvo u EU počinje novu eru i novu etapu evropskih integracija, ali i da jedan od uslova da dobijemo status kandidata ostaje i saradnja sa Haškim tribunalom.

“Uvek se od nas postavlja pitanje da li postoji neka skrivena namera, neka skrivena agenda ili uslov koji nije još saopšten. Ne, nema nikakvog drugog uslova osim pune saradnje sa Haškim tribunalom", kaže Đelić.

"To će biti uslov i za ratifikaciju punog sporazuma o ratifikaciji, to će ostati i uslov da dobijemo status kandidata. Ukoliko nastavimo punu saradnju, odradimo sve reforme koje su pred nama i sve ono što očekuje Evroska komisija od zemlje članice, onda bi u nabržem mogućem koraku mogli da dobijemo status kandidata do kraja 2010. godine”, rekao je Đelić.

On je rekao i da je dobro što Španija preuzima predsedavanje EU od Švedske, jer i ta zemlja podržava Srbiju na evropskom putu.

Ovde možete da pogledate gostovanje Božidara Đelića u Vestima B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: