AMBASADOR U OPROŠTAJNOJ POSETI KOD NIKOLIĆA: Saradnja Srbije i Vijetnama u uspunu
Foto: Tanjug / Dragan Stanković

Dve zemlje tradicionalni prijatelji

AMBASADOR U OPROŠTAJNOJ POSETI KOD NIKOLIĆA: Saradnja Srbije i Vijetnama u uspunu

Politika -
Obim trgovinske saradnje u poslednje tri godine značajno uvećan, pa je tako 2012. iznosio 93 miliona, a krajem 2014. skoro 545 miliona američkih dolara
1 / 3 Foto: Tanjug / Dragan Stanković

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Vijetnama u Beogradu Tran Ksuan Tuju i tom prilikom rekao da ga veoma raduje to što je saradnja dveju država ponovo u usponu.

"Srbija je imala jedan težak period krize, tokom kojeg je zapostavila odnose sa svojim tradicionalnim prijateljima, kao što je Vijetnam. Sada je, srećom, to vreme za nama i veoma me raduje što je naša saradnja ponovo u usponu. Međutim, uvek može bole"“, rekao je predsednik Nikolić, saopštila je Pres služba Predsednika.

Predsednik Nikolić i ambasador Vijetnama izrazili su zadovoljstvo činjenicom da je obim trgovinske saradnje u poslednje tri godine značajno uvećan, pa je tako 2012. iznosio 93 miliona, a krajem 2014. skoro 545 miliona američkih dolara.

Ambasador Tran Ksuan Tuj je istakao da Vijetnam ostaje čvrsto na stavu nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i Metohije.

On je izrazio nadu da će već sledeće godine doći do zvanične posete predsednika Srbije Vijetnamu, čime bi se još jednom demonstrirala bliskost naše dve države.

Predsednik Nikolić je upoznao ambasadora Vijetnama sa problemima koji bi bili prouzrokovani eventualnim prijemom takozvane „Republike Kosovo“ u UNESKO i zamolio ga da Vlada i predsednik Vijetnama obrate pažnju na interese Republike Srbije po tom pitanju, navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track