Petak, 02.10.2015.

00:21

Putin i Oland danas o Siriji

Francuski predsednik Fransoa Oland i njegov ruski kolega Vladimir Putin sutra će u Parizu razgovarati o Siriji, pre samita o mirovnom procesu na istoku Ukrajine

Izvor: Beta

Default images
Foto: Gettyimages

Tokom razgovora, koji dolazi dan nakon ruskih vazdušnih napada u Siriji, Oland i Putin će razgovarati "o bilateralnim odnosima i o Siriji", navodi se u saopštenju Jelisejske palate.

Rusija i Francuska, koje se zalažu za borbu protiv Islamske države u Siriji, imaju oprečne stavove o sirijskom predsedniku Bašaru el Asadu. Francuska smatra da Asad treba da ode s vlasti, dok Rusija ocenjuje da je Asad legitmno izabran i da je moguće pregovarati s njim o političkoj tranziciji.

Pre sastanka s Olandom, Putin će imati odvojeni razgovor s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Posle tih sastanaka, biće održan samit o istočnoj Ukrajini, kojem će, pored Putina, Olanda i Angele Merkel, prisustvovati i ukrajinski predsednik Petro Porošenko.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Nova pravila

Putnici iz Srbije neće moći u EU bez ovog odobrenja

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (NATAS) podsetila je danas da će srpski putnici od 2025. godine morati da se prijave na Evropski sistem za odobravanje putovanja ETIAS kako bi dobili neophodno "putno odobrenje" za ulazak u zemlje članice EU.

13:35

30.5.2024.

1 d

Podeli: