Ponedeljak, 21.12.2009.

15:42

Prvi gej kafić u Kini

Nakon tronedeljnog odlaganja, prvi gej kafić u Kini uz odobrenje države otvoren je u turističkom gradu Dali, u južnoj provinciji Junan.

Izvor: Tanjug

Default images

Kako izveštava agencija Sinhua, svečanom otvaranju lokala prisustvovalo je sedamdesetak osoba, uglavnom homoseksualaca, među kojima je bilo i desetak gostiju iz drugih kineskih gradova.

Vlasnik kafića, Džang Đianbo (36), precizirao je da će kafić raditi na "promociji i unapređenju svesti o sidi" i da će klijentima besplatno biti distribuirani prezervativi.

Lokal će biti otvoren do ponoći, sedam dana u nedelji, a cene pića veoma pristupačne, kazao je Džang, koji je istovremeno i direktor dermatološkog odeljenja u bolnici u Daliju i osnivač lokalnog Udruženja za prevenciju side.

U Kini je homoseksualnost predstavljala krivično delo sve do 1997. godine, a do 2001. je tretirana kao mentalna bolest.

Od pre par godina, u velikim gradovima kao što su Peking, Šangaj, Guangdžu i Šendžen, postoje sastajališta i vebsajtovi za homoseksualce koje posećuju na desetine hiljada osoba.

Prema pisanju lista "Čajna dejli", u Kini ima oko 30 miliona deklarisanih homoseksualaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Masovni udar: Oglasilo se rusko ministarstvo

Oružane snage Ruske Federacije izvele su grupni udar visokopreciznim vazdušnim i morskim oružjem velikog dometa na ukrajinske energetske objekte koji podržavaju rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

13:08

1.6.2024.

1 d

Podeli: