Utorak, 29.09.2015.

17:36

Nagrada za novinara B92 Bratislava Ilića

Za prilog "Nelegalna seča šume kod manastrira Prohor Pčinjski" nagradu u okviru projekta "I ja kažem NE ilegalnoj trgovini" dobio je novinar B92 Bratislav Ilić.

Izvor: B92

Default images

"U bilo kojoj oblasti možete da pronađete priču o nelegalnoj trgovini. Ako vam kao novinaru nedostaje inspiracije, veoma je važno da imate podršku redakcije da to uradite u današnje vreme. Imam tu sreću da sam već 15 godina na B92 i da je ovo moja deseta nagrada", rekao je Ilić.

U prilogu se navodi i da je za poslednjih deset godina Zelena mreža podnela više od 100 prijava za nelegalnu seču šume u zaštićenim predelima i rezervatima prirode Prohor Pčinjski, Vlasina i planina Kukavica.

Borba protiv sive ekonomije, glavni je motiv projekta "Pokreni se za budućnost“, a ilegalna trgovina i siva ekonomija imaju negativan uticaj na celo društvo.

"Ovakvih tema ima na pretek i mislim da su novinari ti koji treba da ih rade i istražuju, kao i da onim državnim organima koji treba da rade svoj posao makar naprave teme", kaže on.

Nagrade za izveštavanje o posledicama sive ekonomije dobilo je šest novinara, među kojima su i novinarka Južnih vesti Marija Vučić i novinarka RTS-a Tamara Tankosić.

Projekat "I ja kažem NE ilegalnoj trgovini" realizovao je Media i reform centar Niš u okviru Programa "Pokreni se za budućnost".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: