Capital.ba

“Cijene usluga su važan motiv za dolazak turista”

20.12.2009. / 8:30

turiyamPODGORICA, Hotelijeri u Crnoj Gori bi u narednom periodu trebalo više računa da povedu o cijenama svojih usluga jer to može biti, između ostalog, važan motiv za dolazak što većeg broja inostranih turista, ocijenio je za Tanjug poznati turistički stručnjak iz Budve profesor Rade Ratković.

“Našim preduzetnicima treba da se vrati osjećaj za cijene u granicama realnosti, jer smo mi poslednjih sedam godina živjeli u jednom nerealnom svijetu, kada su iznenada kod nas došli turisti koji nisu pitali ni za cijenu, ni za kvalitet boravka”, rekao je on.

Strani gosti (uglavnom iz Rusije) su, prema riječima Ratkovića, svoj novac jednostavno olako trošili, ali to nije moglo potrajati na duži rok. Ti turisti su, u međuvremenu, počeli da se ponašaju racionalno, kao i većina zapadnoevropskih gostiju, što znači da vode računa o svojim troškovima.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!