BiH

Sud odbio Bosićeve svjedoke, glavna rasprava 18.novembra

Sud odbio Bosićeve svjedoke, glavna rasprava 18.novembra
Sud odbio Bosićeve svjedoke, glavna rasprava 18.novembra

BANJALUKA - U Osnovnom sudu u Banjaluci završeno je drugo ročište po tužbi predsjednika RS Milorada Dodika protiv predsjednika Srpske demokratske stranke Mladena Bosića a glavna rasprava zakazana je za 18. novembar, javlja novinar "Nezavisnih".

Napuštajući sud Bosić se nakratko obratio novinarima i  rekao da je priložio nove dokaze i da je zadovoljan količinom dokaza za koje vjeruje da će biti dovoljni da dokaže one navode za koje je tužen, odnosno da je Dodik, kako bosić navodi, ukrao milione.

Bosić je sitakao da mu je žao što je sud odbio da obaveže svjedoke biovše i sadašnje vlasti koji imaju dokaze i saznanja o koruptivnim radnjama koje su navedeni u predmetu.

Bosić je dodao da će sva dokumentacjia koju je podnio u ovom procesu biti prosiljeđena nadležnim tužilaštvima. 

"To će biti krivične prijave od kojih ja očekujem da će na osnovu njih biti pokrenuti krivični procesi", rekao je Bosić. 

Advokat Goran Bubić, pravni zastupnik Milorada Dodika, izjavio je Srni da je danas završeno pripremno ročište po tužbi Dodika protiv Mladena Bosića i da je odbijen prijedlog tuženog da se saslušaju svjedoci sa obrazloženjem da se istinitost tvrdnje da je neko ukrao milionski iznos ne može dokazivati svjedocima već krivičnom presudom.

Napomenuvši da je odbijen Bosićev prijedlog za saslušanjem svih 12 svjedoka, Bubić je ocijenio da tuženi nije ponudio dokaze za svoju tvrdnju koju je iznio protiv tužitelja, a inače je na tuženom teret dokazivanja tvrdnje koja je predmet tužbe.

Bubić je naveo da je danas završeno pripremno ročište i da je određeno da glavna rasprava bude održana 18. novembra.

Prvo ročište održano je u aprilu a predsjednik Dodik tužio je lidera SDS-a Bosića za klevetu te od njega traži novčanu naknadu od 10.000 maraka.

Na tom ročištu Bosić je rekao da će na osnovu imovinskih karotina koje je Dodik popunjavao u periodu od 2002. do 2014. godine, dokazati da je imovina predsjednika RS nesrazmjerna onome što je zapravo prijavljeno. 

Dodik je tada rekao da protiv njega nema nijedne krivične presude niti se vodi ijedan postupak, te da /lider SDS-a/ Mladen Bosić pravi medijski spektakl bez dokaza i argumenata.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije