Vučić: Srbija dramatično povećala ugled u SAD

Tanjug

19. 09. 2015. u 10:11

SAD su veoma zadovoljne našim ekonomskim reformama, ali i poštuju srpsku reč, jer Srbija višše nema različite priče za različite strane partnere, već svuda govori isto, kaže srpski premijer

Вучић: Србија драматично повећала углед у САД

Susret Vučića i Bajdena

Srpski premijer Aleksandar Vučić istakao je da je ugled Srbije u SAD danas dramatično veći, što je veoma važno, jer se sve više američkih investitora interesuje za ulaganje u našu zemlju.

Premijer je, gostujući u jutarnjem programu televizije Pink povodom posete SAD, ukazao da je od osam ponuda za Telekom Srbije čak pet kompanija iz Amerike.

Sa nekima će za mesec ili dva biti potpisan ugovor i oni će zaposliti, kako je najavio Vučić, između 2. 000 i 3. 000 ljudi.

On je istakao da je poseta SAD bila važna za Srbiju i da su se domaćini trudili da se srpska delegacija oseća dobro, uvaženo i izuzetno poštovano.

„Moram da kažem da sam veoma zadovoljan, pomalo impresioniran načinom razgovora sa potpredsednikom Džozefom Bajdenom, posebno imajući u vidu njegovu veliku porodičnu tragediju“, rekao je Vučić.

Bajden, dodao je, odlično poznaje Srbiju i o njoj govori sa poštovanjem.

Prema njegovim rečima, SAD su veoma zadovoljne našim ekonomskim reformama, ali i poštuju srpsku reč, jer Srbija višše nema različite priče za različite strane partnere, već svuda govori isto, kako u Briselu, tako i Moskvi i Vašingtonu.

„I u Moskvu kada budem išao i sastao se sa predsednikom Vladimirom Putinom i premijerom Aleksejem Medvedevim i tamo ćemo reći da je strateški cilj Srbije EU i da želimo dobre odnose sa Rusijom“, poručio je on.

Vučić je kazao da je u SAD razgovarano o bilateralnim odnosima, i da je on istakao i govorio o slučaju Bitići, za koji je rekao da je naša obaveza, i da se radi o poštovanju principa prava i pravičnosti

ZABAVNO JE KAD MILANOVIĆ OBJAŠNjAVA KO JE ORAO, A KO MUVA

Srpski premijer Aleksandar Vučić istakao je da ne želi da odgovara na uvrede šefa hrvatske vlade Zorana Milanovića.

"Nisam srećan zbog izjava koje više govore o drugima nego o nama. Predsedniku vlade Hrvatske na to da smo mi 'muve', a oni 'orao' neću čak ni da odgovorim", rekao je Vučić za tv Pink.

Premijer je rekao da bi voleo da su se članovi srpske vlade uzdržali s tim u vezi, ali i da razume njihovu reakciju posle izjave Milanovića.

"Bilo mi je zabavno što je Milanović, kada je govorio o odnosu muve i orla, morao da objasni prisutnima ko je orao, a ko muva", primetio je srpski premijer.

.

PRVA GODINA BEZ REBALANSA BUDžETA

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da će 2015. biti prva godina posle skoro 30 godina u kojoj neće biti rebalansa budžeta.

Vučić je za TV Pink istakao da su javne finansije u Srbiji "čiste kao apoteka" i da Srbija više nije u recesiji, već u plusu.

Prema njegovim rečima, uprkos "užasnim cenama" čelika i bakra na svetskom nivou, što na srpski BDP utiče preko poslovanja Železare, Srbija će ove godine imati privredni rast oko 1 ili preko 1 odsto.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Аца

19.09.2015. 22:06

е ово је само да се нормалан човек изнервира. Ништа друго

gargamel

20.09.2015. 05:06

Ja z\nam da nesto moze dramaticno da bude gore ali da moze dramaticno biti bolje, e to nisam.

SERDJO

20.09.2015. 09:45

Pretpostavljam da to dramatično približavanje stavova znači starteško partnerstvo na Zapadnom Balkanu Srbije i SAD

РРПАНТЕЛА

20.09.2015. 13:13

Шта то грађани Србије добијају ако њихови џделати имају "боље" мишљење? Да неће можда да подигну оптужнице против својих злочинаца који су масакрирали овај део Балкана? Да неће можда позвати на одговорност своје изопачене умове који су посејелаи радиоактивно ђубре по Србији? Да неће можда неко од њихових милијардера послати захвалност за ОРГАНЕ које су преузели од Шиптара Српских мученика. НЕЋЕ. Зато ме баш заболе брига што нас као сад воле.