Većna samom startu nove sezone Lige šampiona engleski premijerligaši doživeli su bolno prizemljenje; iako su velikani iz Mančestera u letnjem prelaznom roku zajedno potrošili oko 200 miliona funti na pojačanja PSV i Juventus bili su prejaki u Holandiji za Junajted, odnosno u Engleskoj za „građane“. Tim iz Ajndhovena savladao je „crvene đavole“ sa 2:1, a mečće ostati upamćen i po dvostrukom prelomu potkolenične kosti Luka Šoa, mladog levog beka Junajteda. Siti je imao prednost (1:0) protiv prošlosezonskog finaliste Lige šampiona, ali su Mandžukići Morata na startu Lige šampiona „zavili u crno“ obe navijačke strane Mančestera.

Ektor Moreno, igračPSV koji je prouzrokovao dvostruki prelom potkolenične kosti Luka Šoa, javno se izvinio jednom od najboljih igrača Junajteda ove sezone.

– Zaista ne znam šta se tačno dogodilo. Ne sećam se, ali se osećam jako loše što sam bio umešan u taj incident. Zaista se izvinjavam. Mislim da nije bio faul, mislim da sam udario loptu, ali u ovakvoj situaciji nije ni važno šta sam uradio, većda mi je mnogo žao zbog povrede. Izvinjavam se njemu i njegovoj porodici. Posle svega nadam se samo da će se brzo oporaviti i vratiti na teren – poručio je Moreno.

Ronaldo je sa tri pogotka protiv Šahtjora (4:0), učvrstio poziciju najboljeg strelca u međunarodnim takmičenjima u istoriji Reala, kao i trenutno najefikasnijeg fudbalera Lige šampiona ikada (80). Ipak, trener Šahtjora Mirčea Lučesku imao je zamerke na račun sudija iz Hrvatske.

– Sudija je očigledno podlegao pritisku navijača i moram da kažem da je ovo sramota! Za mene je Real veliki klub i tužan sam što moram da komentarišem suđenje. Čestitamo Realu na pobedi, ali stvarno je bolno da moramo ovako da pričamo o sudijama. Ove sudije nisu zaslužile da budu u Ligi šampiona, a Realu nije potrebna ovakva vrsta pomoći – ogorčen je Lučesku.

U preostalim mečevima prvog dana takmičenja Volfsburg je savladao CSKA (1:0), Sevilja Borusiju iz Menhengladbaha (3:0), Benfika je bila bolja od debitanta Astane (2:0), Galatasaraj je glatko poražen kod kuće od Atletika (0:2), dok je PSŽpobedio Malme (2:0).

Od srpskih igrača za Astanu su nastupili golman Nenad Erići odlični vezista Nemanja Maksimović, Ljubomir Fejsa ušao je u nastavku meča za Benfiku, Aleksandar Kolarov bio je deo startne postave Sitija i „kumovao“ je kod gola Morate. Nikola Đurđićpočeo je mečza Malme, dok je Vladimir Rodićušao u drugom poluvremenu na gostovanju PSŽ. Zoran Tošićstandardno je počeo utakmicu za CSKA na gostovanju Volfsburgu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari