Vesti

0

Medveđa: Na izborima sutra tri srpske i dve albanske liste

Autor:

Izvor: Tanjug

Medveđa: Na izborima sutra tri srpske i dve albanske liste



Za poverenje oko 10.500 birača boriće se pet izbornih lista, a prva na izbornom listiću je lista "Aleksandar Vučić - Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije, Partija ujedinjenih penzionera Srbije". Zatim sledi lista "Demokratska partija - Nagib Arifi" koju predvodi aktuelni predsednik opštine Bujanovac, dok je pod brojem tri proglašena izborna lista Grupe građana "Za Gornju Jablanicu" Medveđa.

Izborna lista dve albanske stranke - Partije za demokratsko delovanje (PDD) i Demokratske unije Albanaca (DUA) je četvrta, dok je kao peta proglašne lista "Demokratska stranka - Nebojša Trajković".

PDD predvodi republički poslanik Riza Halimi, DUA Rahmi Zulfiu, a stranačka centrala obe političke partije koja okuplja lokalne Albance je u Preševu.

U nedelju će, po ranije saopštenom podacima iz Opštinske izborne komisije, biti otvorena 28 glasačka mesta.

Predstavnici pet političkih stranaka Albanaca koje deluju na području Preševa, Bujanovca i Medveđe danas su na zajedničkoj sednici odbornika formirali asocijaciju tri opštine.

Sednici, međutim, nisu prisustvovali odbornici iz Medveđe, u kojoj se sutra održavaju lokalni izbori.

Sednici na kojoj je doneta odluka o formiranju asocijacije albanskih opština nisu prisustvovali ni odbornici dve političke partije Albanaca iz opština na jugu Srbije. Na sednici se nisu pojavili odbornici Demokratske unije Albanaca Rami Zulfijua i Pokreta za demokratsko delovanje Rize Halimija.

Halimi je ranije danas ocenio da je osnivanje asocijacije albanskih opština u službi skretanju pažnje sa niza problema u Preševu, Bujanovcu i Medveđi.

Halimi je u tom kontekstu posebno apostrofirao predsednika opštine Preševo Ragmija Mustafu, navodeći da postoji veliko nezadovoljstvo građana i da je "predsednik opštine bio zainteresovan za neki događaj koji bi zasenio probleme".

Predsednik Koodinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa Zoran Stanković ranije je pozvao građane opštine Medveđa da izađu na izbore i glasaju po svojoj savesti i za kandidate za koje smatraju da misle da donesu boljitak.

Lokalne izbore u Medveđi je raspisala predsednica repuličkog parlamenta Maja Gojković, pošto je prethodno 8. juna Vlada Srbije raspustila Skupštinu opštine Medveđa.

Razlog za tu odluku vlade je bilo, kako je tada saopšteno, to što u zakonskom roku nije odrzana nijedna sednica opštinskog parlamenta.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR