Đoković-Čilić 6:0, 6:1, 6:2 (KRAJ)

Novosti online

11. 09. 2015. u 22:30

Srpski teniser u prvom polufinalnom meču savladao Čilića i izborio plasman u finale Ju-Es opena

Ђоковић-Чилић 6:0, 6:1, 6:2 (КРАЈ)

Novak Đoković Foto: Tanjug

Nastavio je Novak Đoković sa odličnim igrama protiv Marina Čilića (Hrvatska). U novom, 14. okršaju dvojice igrača pobedu je odneo onaj koji je slavio i u prethodnih 13 - Novak.

Za razliku od nekih prethodnih gde je rezultatski bilo neizvesnije, ovog puta je Nole "počistio" hrvatskog igrača sa terena na Ju-Es openu za svega sat i 25 minuta igre - 6:0, 6:1, 6:2.

Pobeda se ni u jednom momentu nije dovodila u pitanje, a ime rivala u finalu će Novak saznati kasnije, jer snage tek treba da odmere dvojica Švajcaraca - Rodžer Federer i Sten Vavrinka.


NOVAK BEZ PROBLEMA DO PRVOG GEMA

Dobro je Novak započeo meč. Solidno je servirao, protivnik je grešio, pa je tako Nole došao do svog prvog gema - 1:0.

NOVAK ODMAH DO BREJKA

Jasno je da igra Marina Čilića najviše zavisi od servisa, a to je Novak iskoristio već u prvom gemu. Nije Hrvat dovoljno dobro servirao, a prvi reket planete je kaznio svaku grešku, dobro reternirao i došao do brejka - 2:0

ĐOKOVIĆ POTVRDIO BREJK

Mirno, staloženo i sigurno igra Novak na početku meča. Uspeo je da potvrdi brejk i da dođe do "opipljive" prednost iu prvom setu - 3:0.

NOVI BREJK SRBINA

Nastavlja Đoković da teroriše Čilića. Ritern ga odlično služi, igra taman onoliko koliko je potrebno, a to mu je donelo drugi brejk u meču. Doduše za to treba da zahvali i Hrvatu koji je na brejk lopti imao duplu servis grešku - 4:0

NOVAK NASTAVLjA SA SJAJNOM IGROM

Već posle 15 minuta igre Novak ima nedostižnu prednost - 5:0. Odlično je servirao i nastavio sa sjajnom igrom na startu meča.

NOLE NULOM DO SETA

Perfektno do seta - bez izgubljenog gema je Novak Đoković došao do vođstva u setovima. Napravio je treći brejk u setu, iz trećeg pokušaja u šestom gemu, i pokazao zbog čega je tu gde jeste - 6:0.

NOVAK SE NE ZAUSTAVLjA

Nastavlja Nole sa odličnom igrom. Osvojio je sedmi gem u nizu i došao do prvog gema u drugom setu - 1:0.

ČILIĆ KONAČNO DOŠAO DO GEMA

Posle sedam gemova "terora" Đokovića, Čilić je uspeo da osvoji prvi gem u meču. Doduše, treba napomenuti i da je Novak propustio nekoliko brejk prilika - 1:1

NOLE SIGURAN

Nastavlja Novak sa odličnom igrom. Bez izgubljenog poena je osvojio treći gem - 2:1.

NOVI BREJK NOVAKA

Tamo gde je Novak stao na kraju prvog je nastavio u četvrtom  gemu drugog seta. Napravio je četvrti brejk u meču i došao do prednosti - 3:1.

NOLE POTVRDIO BREJK

Lagano je Novak osvojio gem na svoj servis i potvrdio brejk - 4:1.

ČILIĆ POKLONIO BREJK

Nastavlja Čilić da pravi početničke greške, a Novak da sa osmehom prihvata poklone. Takav je bio i u šestom gemu kada je Marin ponovio grešku iz prvog seta i duplom servis greškom pomogao Novaku da dođe do brejka - 5:1.

NOVAK OSVOJIO SET

Malo se opustio Novak i dao Čiliću nadu - 15:30 u sedmom gemu, ali se onda vratio na svoje i sa odličnim forhendima uvećao prednost - 6:1.

BREJK NA STARTU TREĆEG SETA

Nastavlja Nole sa maestralnom igrom. Napravio je brejk na startu trećeg seta i poveo sa 1:0.

NOLE POTVRDIO BREJK

Bez izgubljenog poena, do novog gema. Potvrda brejka i prednost - 2:0

MARIN PREKINUO NIZ

Posle novog niza od sedam gemova je Marin Čilić uspeo da prekine svoju crnu seriju i da osvoji gem i smanji rezultat - 2:1.

ČILIĆ SE VRATIO

Posle dva i po seta se Čilić vratio u meč. Odigrao je odlično na servis protivnika, doduše imao je i pomoć srpskog igrača koji je imao duplu servis grešku, ali ni to ne može da oduzme zasluge Čiliću koji se vratio u meč - 2:2.

NOLE VRATIO BREJK

Posle nešto slabijeg gema na svoj servis Novak je podigao nivo igre ponovo i napravio novi brejk - 3:2

NOLE POTVRDIO BREJK

Ono što nije mogao u četvrtom, uradio je u šestom gemu - potvrdio je brejk. Dobro je servirao i vratio stvari na svoje mesto - 4:2.

NOVAK NA GEM DO POBEDE

Još samo jedan korak deli Novaka od plasmana u finale. Napravio je novi brejk i poveo sa 5:2

NOVAK JE U FINALU!

Posle sat i 24 minuta igre je Novak obezbedio prolazak u finale Ju-Es opena - 6:2.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

Jasenovac

11.09.2015. 23:52

Ja ne znam sta je sa ovim hrvatima? Kad god igrati sa Srbima izgube se, katastrofa?

Miro Markovic

12.09.2015. 00:34

Napred Novace, junace nasih lepih dana pored tebe I tvojih svetksih uspeha! Veruj u sebe i svoju desnu ruku, bas kao sto svi mi, Srbi sirom srpksih zemlja kao i celog sveta iz rasejanja, verujemo u tebe i tvoje sportsko-teniske sposobnosti. Svima nama si podario vise radosti nego sto mi zasluzujemo. Tobom se ponosimo, kao da si deo nas, a nisi. Ti si deo tvoje porodice, koja te je podigla, vaspitala i dala svima nama da te volimo.

Шумадинац

12.09.2015. 00:54

Морам нагласити да је Чилић из сета у сет подизао форму 6:0, 6:1, 6:2.Да је наставио овако за 5 година би имао шансу да изгуби достојанствено :)) Ипак је то талентовано момче са скривеним потенцијалом :)

momcilo

12.09.2015. 00:58

prvi set 6:0, drugi set 6:1, treci set 6:2 _ u nastavaku sledi progress cilica ka pobedi cetvrti set 6:3, peti set 6:4 , sesti set 7:5, osmi set 6:6 _ tie break 7:0 , deveti set 6:6-tie break 7:1...........