Nova vest
Košarka

Petak, 11.09.2015.

18:50

Peković za B92: Dve godine rovovske borbe do EL

Da je Nikola Peković ostao blizak KK Partizan i posle odlaska u NBA spominjalo se početkom godine, kada se spekulisalo da je donirao novac klubu.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

Ostavka Predraga Danilovića ostavila je upražnjeno predsedničko mesto, a kao prvi i jedini kandidat kormilo “crno-belih“ preuzeo je aktuelni košarkaš Minesota Timbervulvsa. U intervjuu za B92 govorio je o budućnosti Partizana, planovima i ambicijama.

“O preuzimanju Partizana razmišljao sam jedno tri minuta... Više sam vremena proveo u vaganju kada sam odlazio iz Grčke u Ameriku, a ovu odluku sam doneo munjevitom brzinom. Nije moglo da mi padne na pamet do pre deset dana da ću postati predsednik Partizana pre 30. godine. Uopšte, nisam o tome razmišljao, kao što se zna, dosta kasno sam počeo da treniram košarku, sa 15 godina, a već posle četiri, pet sam bio u Partizanu, što mi je zvučalo veoma nerealno. Stvari su se dalje veoma brzo razvijale, sve je išlo nekim ubrzanim tokom“, rekao je Peković.

S obzirom na to da je i dalje aktivan košarkaš postavlja se pitanje koliko može da se posveti funkcionerskom poslu, međutim crnogorski reprezentativac nema dilemu oko toga.

"Nema može, sad će morati da se upakuje, ja volim da igram košarku, malo su me povrede usporile, ali sigurno da obaveze mogu da se upakuju, to je košarka, čitav moj život je u vezi sa košarkom. Meni je drago što sam naišao na odobravanje menadžera i saigrača što sam preuzeo važnu funkciju u Partizanu, pogotovo u ovakvom stanju koje je vrlo ozbiljno i gde ja imam jako malo vremena da probam da organizujem tim ljudi koji će se 24 sata baviti samo Partizanom. Bio sam svestan da imam jako malo vremena, ali potrudiću se, već se sada vide neki pomaci, međutim ništa se ne može preko noći. Imamo jako teško stanje koje ćemo probati da popravimo", istakao je Peković.

Kompletan intervju sa predsednikom KK Partizan Nikolom Pekovićem pročitajte na ovom linku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve