Ekonomija

0

Deficit četiri puta manji nego što je planirano sa MMF

Autor:

Izvor: Tanjug

Deficit četiri puta manji nego što je planirano sa MMF

Izvor: Foto: Freeimages

 


To su, inače, najnoviji podaci, sa kojima je premijer Aleksandar Vučić danas upoznao ambasadore, kojima je bio domaćin na berbi grožđa u Smederevu.

Ti podaci su pokazali su da je u prvih osam meseci deficit, umesto 121,03 milijarde dinara, iznosio 30,98 milijardi, što je u poređenju sa prethodnim godinama čak pet puta bolji rezultat.

Primera radi, u prvih osam meseci 2014. godine deficit je iznosio 142,31 milijardu dinara, a u istom periodu 2013. slično, 142,86 milijardi.

Posmatrajući budžetske rezultate na mesečnom nivou u ovoj godini, deficit je svakog meseca bio manji nego što je dogovoreno i što bi tolerisao Međunarodni monetarni fond i što je predviđeno Zakonom o budžetu za 2015.

Od početka godine, pokazuju podaci, deficit je pet meseci bio manji od planiranog, dok u tri meseca - januaru, aprilu i julu, nije ni bilo minusa, već je zabeležen suficit.

Sa MMF je dogovoreno i Zakonom o budžetu je predviđeno da u avgustu ove godine deficit republičkog budžeta iznosi 20,44 milijarde dinara, a umesto toga minus je tri puta manji i iznosi 6,77 milijardi.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR