Huligani napali izbeglice u Budimpešti (VIDEO)

Novosti online

04. 09. 2015. u 18:55

Grupa navijača napala je izbeglice na železničkoj stanici u Budimpešti, policija nije uspela da ih spreči, iako su celog dana bili okupljeni u centru grada

Хулигани напали избеглице у Будимпешти (ВИДЕО)

Foto: printscreen YouTube

Grupa navijača napala je izbeglice na železničkoj stanici u Budimpešti, policija nije uspela da ih spreči, iako su celog dana bili okupljeni u centru grada.

Huligani su bacali petarde, kamenje i dimne bombe na izbeglice, a one su na to odgovorile gađajući ih plastičnim flašama i cipelama, prenose mađarski mediji.

Izbeglice su formirale ljudski lanac između policije i žena i dece uz povike "Fašisti, fašisti" upućene navijačima.

Nekoliko izgrednika je uhapšeno.

Policija je ipak uspela da spreči eskalaciju sukoba, a navijači su potom sprovedeni ka stadionu u Budimpešti, gde će u petak uveče fudbalska reprezentacija Mađarske igrati utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Rumunije.

Izbeglice su održale protest na železničkoj stanici u mestu Bičke, u kome je juče zaustavljen voz u koji su se ukrcali u Budimpešti.

One su poručile da žele da idu u Nemačku, a ne u izbeglički kamp.



(Izvor: sputniknews.com)





Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

Jastreb

04.09.2015. 19:56

Ovi huligani se ne deru na mađarskom jeziku. Huligani koji jure grupu mladića imaju neke čudne hieroglife na majicama.

Ф У Ј !

05.09.2015. 14:39

@drug chabor - @ "Neka ih jure": Е, па демагогу и лицемеру, кад су толике јуначине онда је требало да их бране у СВОЈОЈ кући и у СВОЈОЈ земљи, а не у туђој - на тотално другом крају света!

M A

04.09.2015. 23:38

Desi ce se, to je pitanje vremena, nedaj Boze da je situacija obrnuta sta bi oni uradili strancima u svojoj zemlji. Neznam kad su tako hrabri sto nebrane svojm zemlju nego bezel u Evropu.

Mrgud

05.09.2015. 00:01

Da mi moramo da begamo nedaj boze prema Siriji bilo bi glava ko glavica kupusa po putu.