Nova vest
Tenis

Petak, 04.09.2015.

00:30

Manarino razbijao Marija, pa se raspao

Endi Mari plasirao se u treće kolo US opena posle velikog preokreta u meču sa Adrijanom Manarinom u kojem je gubio sa 2-0 u setovima.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Photo by Streeter Lecka/Getty Images

Treći teniser sveta odigrao je veoma loše prva dva seta, bio potpuno nadigran, ali se onda igra Manarina raspala, što je Britanac iskoristio i slavio sa 5:7, 4:6, 6:1, 6:3, 6:1.

U meču koji je trajao tri sata i 20 minuta Endi je zabeležio 45 vinera i 10 neiznuđenih grešaka manje, ali je profitirao na greškama protivnika kojih je bilo čak 66.

Manarino je krenuo brejkom, ali se Mari vratio već na 2:2. Nije uspeo da nastavi niz jer je u četvrtom gemu propustio brejk šansu, da bi u finišu seta usledila kazna – ponovo je ispustio gem, a potom i set.

Francuz je bio mnogo bolji igrač u prvoj polovini meča – lako je osvajao gemove u kojima je servirao, pritiskao je rivala i prve šanse propustio je u petom gemu, kada je Britanac spasao tri brejk lopte. Ipak, ono što nije tada, učinio je u devetom gemu i sa ‘nulom’ napravio brejk koji mu je doneo velikih 2-0.

Međutim, prelomni trenutak susreta bio je prvi gem trećeg dela igre kada je Manarino počeo da biva svestan da je na set do pobede. Napravio je dve duple greške, jednu neiznuđenu bekhendom i sve je krenulo nizbrdo. Treći igrač na ATP listi smanjio je broj grešaka vratio servis i lagano došao do 2-1.

Igra francuskog tenisera potpuno se raspala što je Mari iskoristio i kompletirao preokret.

Šampion US opena iz 2012. će se u sledećem kolu sastati sa Tomažom Belučijem koji je izbacio Nišioku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu