Srbija

Sreda, 02.09.2015.

14:42

Poreska uprava obara rekorde

Poreska uprava Srbije je u avgustu 2015. ukupno naplatila 60,5 milijardi dinara poreza, što je skoro pet milijardi dinara više od planiranog iznosa.

Izvor: Beta

Default images
Foto: Thinkstock

Kako se ističe, Poreska uprava je proteklog meseca ostvarila najveću naplatu poreza od početka 2015. godine.

"Ukupan indeks naplate u avgustu iznosi 108,7, i nastao je kao rezultat naplate koja je poboljšana i u naplati poreza na dohodak, ; poreza na dodatu vrednost kao i naplati akciza. Jedino je porez na dobit preduzeća realizovan je na približno planiranom nivou, dok su svi ostali segmenti značajno viši", precizira Poreska uprava.

U saopštenju se ističe da je ukupna naplata poreza u avgustu 2015. godine u odnosu na isti mesec pre godinu dana viša za 11,1 milijardu dinara, odnosno 22 odsto.

Direktorka Poreske uprave Srbije Dragana Marković je izjavila da takav porast naplate vidi i kao interni rezultat rada zaposlenih, ali i kao rast poverenja poreskih obveznika u Poresku upravu kao instituciju.

"Nastavićemo sa aktivnostima ujednačavanja poreskog tretmana prema svim obveznicima jer smatram da je to pravi put za sticanje poverenja svih obveznika i dalji rast ukupne naplate. Takođe, nastavićemo sa intenzivnim aktivnostima na naplati poreza ali i pooštravanju fiskalne discipline i u budućem periodu", istakla je Markovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Velika prevara u Srbiji: Evo kako varaju

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje obaveštava penzionere i ostale građane Srbije da nije tačna informacija koja je ovih dana objavljena na društvenim mrežama da će im biti isplaćena naknada od 6.000 dinara.

10:34

30.5.2024.

1 d

Svet

Ponovo: Nemačka se neće izvući?

Inflacija je ponovo ubrzala u Nemačkoj. Prema preliminarnim podacima nacionalnog zavoda za statistiku, međugodišnja stopa je u maju skočila na 2,4 odsto, posle aprilskih 2,2 odsto.

22:59

29.5.2024.

1 d

Svet

Oglasila se Rusija: "Biće promena"

Izmene poreskog zakona u Rusiji, koje je predložilo ministarstvo finansija te zemlje, uticaće na donošenje odluke o određivanju referentnih kamatnih stopa, objavila je Ruska centralna banka, a preneo je danas Interfaks.

22:16

29.5.2024.

1 d

Podeli: