01. septembar  2015. 14.29  →  21.23 | Izvor: RTV (Jovana Krstić)

Đurđev otpušten iz JKP "Informatika"

NOVI SAD -

Donedavni član Treće Srbije Aleksandar Đurđev, otpušten je danas sa mesta izvršnog direktora JKP "Informartika". Tu informaciju, mejlom su dostavili anonimni radnici tog preduzeća, što je nešto kasnije, za RTV Vojvodine u telefonskom razgovoru potvrdio i direktor Informatike Dejan Čelar.

video icon

Otpuštanjem Aleksandra Đurđeva sa mesta izvršnog direktora Javno-komunalnog preduzeća "Informatika", stavljena je tačka na gotovo tri godine koliko je on "iz senke" upravljao tim novosadskim preduzećem, stoji u saopštenju koje je dostavljeno medijima, a u kojem između ostalog piše:

"Aleksandar Đurđev "proslavio" se brojnim aferama i ostao upamćen kao ubedljivo najbahatiji direktor u gradu. Od razbijanja čajne kuhinje u zgradi firme, preko trošenja više miliona dinara na reprezentaciju, zaključno sa napadom na konobara u Skupštini Novog Sada. Takođe, Đurđev se pominje i kao glavni organizator dodele predmeta sudskim izvršiteljima, a kako se može čuti u izvorima bliskim policiji na tom poslu je uzeo više od pola miliona evra.

Direktor JKP ,,Informatike" Dejan Čelar, ogradio se od pomenutog saopštenja, objasnivši da nije reč o zvaničnom stavu tog preduzeća, ali da je informacija o otpuštanju Đurđeva istinita. Takođe je rekao i da za sada ne želi da daje konkretnije izjave u vezi sa tim. Podsetimo, Đurđev je donedavno bio član Treće Srbije, stranke čiji čelnici vode JKP "Informatiku" i koja je deo vladajuće koalicije u Novom Sadu. Zbog sukoba sa rukovodstvom stranke, sa nekoliko članova Treće Srbije napustio je tu partiju i formirao odborničku grupu "Srpska lista".

Srpska liga: Đurđev otpušten zbog politike koju zastupa

Srpska liga saopštila je da su otpuštanje Đurđeva i medijski linč kojim je izložen posledica ogromnog straha, određenih interesnih krugova, zbog politike koju Đurđev i Srpska liga zastupaju.

"Progon Đurđeva počinje u trenutku kada Srpska liga poziva i aktivno radi na ujedinjenju desnih političkih snaga, dok kritikuje nedovoljnu aktivnost državnih organa na rešavanju krize sa azilantima i dok poziva na otvorenu saradnju sa Rusijom i evropskom desnicom. Koliki je strah od takve politike, najbolje pokazuje činjenica da su osim medijskih kleveta, protivnici Srpske lige spremni da lično progone njene osnivače ugrožavajući im egzistenciju i dajući otkaze. Očekujemo da će u narednim danima na isti način početi obračun i sa drugim istaknutim predstavnicima Srpske lige, što će biti i najbolji dokaz da iz otkaza Đurđevu stoji antisrpska politika", navodi se u saopštenju.

Broj komentara: 14

Slobodan  01. 09. 2015. | 14:35
Veceras svi u Bistro ja castim! Pice klopa muzika!!! Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa pravdo jesi spora ali si i dostizna :) :) :)!!!!!!!!!!
Svetlana  01. 09. 2015. | 14:47
Mislim da je ovo nepravedno. Covek je maltretirao zaposlene, seksualno uznemiravao koleginice i prisvojio ko zna koliko novca. Da je ovo pravna drzava odgovarao bi i pred zakonom a ovako sada moze na miru da troskari kao i njegovi prethodnici bez ikakve odgovornosti. Sramota
Drale  01. 09. 2015. | 15:26
Hoće li Naprednjaci sad staviti Parovića namesto Đurđeva?
јаша  01. 09. 2015. | 19:44
@Drale Parovic je zamenik direktora elektrodistribucije ,nije on tip koji sedi na dva radna mesta .Jedna (fotelja) ali vredna .
13
4
David & GOLIAT! !!!  01. 09. 2015. | 15:29
... A , racuni OTPISANI !?
Rainy  01. 09. 2015. | 15:33
E neka je i njemu došao kraj! Dosta se bogatio od budžetskih (naših) para. Bahat, bezobrazan, seksualno uznemiravao koleginice... malo li je?! Nadam se samo da neće biti kažnjen nekom direktorskom pozicijom ili upravnim odborom.
Dragan  01. 09. 2015. | 16:57
Sta se lozite? Pa njega ceka "zamrznut" radni odnos u Srbijagasu!
ANJA  01. 09. 2015. | 18:27
A sad da mu se naplati pranje novca sa izvrsiteljima.
Dule  01. 09. 2015. | 19:09
Zasto samo otpusten, zasto nije uhapsen?
Svedok  01. 09. 2015. | 20:55
Danas je DS slavio!
Realan život  01. 09. 2015. | 21:12
Verovatno je i krizu sa azilantima Đurđev "izazvao"! Kako ste svi glupi nemam reči! Kuva se nešto veliko - neko zlo, a vi se bavite ovim glupostima koje je SNS zakuvao!
Linc  01. 09. 2015. | 22:13
Otkada je "medijski linč" kada mediji prenesu saznanja iz izvora bliskih policiji o informaciji da je neko ukrao pare. Da li sutra i pedofil može da kaže da je medijski linč kada mediji prenesu o delu kojeje izvršio.
Predrag  01. 09. 2015. | 22:23
Medijski linč je to što su neki mediji preneli informaciju iz izvora bliskih policiji da je Aleksandar Đurđev proneverio 500.000,00 evra iz firme u kojoj je direktor. To upućuje da se sprema hapšenje dotičnog zbog kriminalnih aktivnosti kojima se bavio pa sada pokušava da se predstavi žrtvom.
Zrenjanin  02. 09. 2015. | 11:42
Ko je Djurdjev,odakle je,da li je i on zrenjaninski jaran kao Parović.Parović umesto da je ostao u Zrenjaninu da se bavi sa njihovim kriminalcima on došao u N.Sad, kao da ovde nema kadrova.Umesto da je osnovao prvu Srbiju i to u Zrenjaninu,gde su same lopine pokrale sve fabrike pa pokupovale nekretnine po N.Sadu i Beogradu,on osniva ovde i evo jarana.Čiji je ovo sinčić,od čijeg komunističkog tatice....