Austrija: Iz bolnice nestala deca i migranti

Tanjug

30. 08. 2015. u 20:21

Austrijska policija saopštila je danas da su sirijska deca i njihove porodice, koji su pronađeni u kamionu sa 26 migranata u blizini granice sa Nemačkom, nestali su iz bolnice

Аустрија: Из болнице нестала деца и мигранти

Austrijska policija saopštila je danas da su sirijska deca i njihove porodice, koji su pronađeni u kamionu sa 26 migranata u blizini granice sa Nemačkom, nestali su iz bolnice, gde im je bila ukazana pomoć.

Deca su juče prebačena u bolnicu pošto su bila u kritičnom stanju zbog dehidracije, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Kamion sa izbeglicama iz Sirije, Avganistana i Bangladeša, naguranim u zadnjem delu vozila, zaustavljen je u gradiću Sankt Peter am Hart, u blizini granice sa Nemačkom, objavila je APA, citirajući lokalnu policiju.

"Stigli smo u poslednji čas", izjavio je David Furtner iz austrijske policije, dodajući da je u kamionu bilo izuzetno vruće i da su deca zbog dehidracije već imala vrtoglavicu.

Austrijska policija je uhapsila 29-godišnjeg vozača, Rumuna, dok su deca - dve devojčice i dečak uzrasta između godinu i pet godina - i njihovi roditelji prebačeni u bolnicu u obližnji grad Braunau.

Pre samo dva dana je na autoputu u blizini austrijskog grada Parndorfa pronađen napušten kamion hladnjača sa telima 71 mrtva migranta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

ivke

30.08.2015. 21:18

Otisli su u Skandinavske zemlje gde je bolja socijala i deciji dodatak.Ne svidja im se u Austriji. To su tzv."shoping migranti" , gospoda jos bira u koju ce zemlju da ide , naravno bez regularne vize i pasosa.Po medjunarodnom zakonu osoba koja stvarno bezi od rata treba da trazi azil u prvoj bezbednoj zemlji , a ovi svi nagrnuli u severnu Evropu...I sve doktori,inzenjeri i hirurzi sa vec unapred uvezbanim pricama za intervju za azil,gde ce tvrditi da su bili zatvarani,muceni itd...

gospoda jos bira u koju ce zemlju da ide

30.08.2015. 21:37

@ivke - To je sasvim normalno. Biraju ljudi gde im je bolje.

neko

31.08.2015. 00:59

@ivke - To nije normalno za pravu izbeglicu.Prava izbeglica spasava glavu i bezi u susednu zemlju.Ovo su ekonomski migranti tj. prevaranti i lazne izbeglice koji koriste nesrecu u svojoj zemlji da ucare boravak preko azila i socijalnu pomoc u bogatim evropskim zemljama.I ovi su jos veci maloumnici sto ih primaju i naseljavaju i njihov narod placa od svojih para i poreza ove migrantske islamske parazite.Besplatne kuce,lecenje,socijala deciji dodaci itd..Unistavaju svoj sopstveni narod i drzave.