Marko Đurić: Odmah rade Statut ZSO

D. Z.

29. 08. 2015. u 11:41

Elektroprivreda Srbije i Telekom predaće kompletnu dokumentaciju za osnivanje dve svoje kompanije na KiM, sporazumom je predviđeno da u roku od četiri meseca bude usaglašen statut

Марко Ђурић: Одмах раде Статут ЗСО
DOGOVORILI smo se da ekspertski timovi upravljačkog tima, naši ekspertski timovi i međunarodni stručnjaci, koje ćemo angažovati, odmah počnu sa izradom Nacrta statuta Zajednice srpskih opština, koji će uvažiti najbolja rešenja koja postoje u domaćoj i međunarodnoj praksi, izjavio je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.
On je novinarima, posle sastanka sa gradonačelnicima deset opština sa većinskim srpskim stanovništvom, srpskim poslanicima, članovima vlade privremenih institucija samouprave u Prištini i predstavnicima "Srpske liste", rekao da će sutra Elektroprivreda Srbije predati kompletnu dokumentaciju za osnivanje dve svoje kompanije na KiM, kao i da će Telekom Srbija podneti registraciju svoje kompanije.
Đurić je rekao da je sporazumom predviđeno da u roku od četiri meseca bude usaglašen statut.
Prema njegovim rečima, tokom razgovora sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije čuo je "reči podrške svemu onome što je pregovarački tim Srbije postigao u Briselu".
- Čuo sam rešenost i spremnost da se na složan način bori za to da naš položaj na Kosovu i Metohiji bude bolji, da ZSO ima suštinu - rekao je Đurić.
On je dodao da im je na sastanku preneo da uz Vladu Srbije i Vlada Republike Srpske stoji iza svega što je dogovoreno u Briselu.
Na sastanku se razgovaralo i o slučaju Olivera Ivanovića, rekao je Đurić navodeći da su se "dogovorili o konkretnim koracima", ali nije želeo da precizira o čemu je reč.

BEZ ZAJEDNICE ALBANSKIH OPŠTINA
RAZGOVORI između Prištine i Beograda u Briselu ne podrazumevaju razgovore o opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa, izjavio je Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu, i pozvao albanske lidere iz ove tri opštine na "političku ozbiljnost i odgovornost".
- Mogu oni da iznesu svoj stav, ali neće biti predmet razgovora niti aktivnosti za formiranje zajednice albanskih opština u Srbiji - rekao je Stanković.

MUSTAFA: IZVINjAVAM SE MAGARCU, NE KURTIJU
KOSOVSKI premijer Isa Mustafa poručio je pokretu "Samoopredeljenje" da se okrene političkim aktivnostima, a ne da se bavi privatnim životom političkih protivnika, kao i da neće da se izvini njihovom bivšem lideru Aljbinu Kurtiju.
Komentarišući akciju pokreta "Samoopredeljenje" pred njegovom kućom u selu Prapastica, rekao je da bi pre trebalo da se izvini magarcu nego Kurtiju sa kojim ga je poredio:
- Jer kod nas stoka uvažava zid - rekao je Mustafa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Besposlen

29.08.2015. 12:16

Pa gospodine Đuriću posle potpisivanja tog sporazuma Vama zabraniše pre dva-tri dana ulazak na Kosovo! Šta onda mogu da očekuju obični građani kad vama iz vlasti rade tako i kad im se ćefne udare vam zabranu i šta je tu onda sporazum ili nesporazum?!

sadrzaj je veom zanimljiv u ovom kontekstu

29.08.2015. 19:00

A ko ce to da finasira, zar imas toliko kratku pamet da si zaboravio ko drzi Banku?