Cvijanović tužio sudu Josifova za prevaru

E. V. N.

27. 08. 2015. u 15:47

Istraga protiv producenta zbog posla sa reciklažom. Odbio glumcu da vrati vlasništvo nad delom firme, što je popularnog Mileta dovelo u velike finansijske probleme

Цвијановић тужио суду Јосифова за превару

Zoran Cvijanović

PRVO osnovno javno tužilaštvo u Beogradu donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv producenta Milka Josifova, zbog sumnje da je u poslu oko reciklaže prevario glumca Zorana Cvijanovića i njegovog rođaka Nebojšu Vraneša. Naredba je doneta na osnovu krivične prijave koju su, kako saznajemo, podneli Cvijanović i Vraneš.

Tokom istrage, kako nam je rečeno u Prvom tužilaštvu, biće saslušani osumnjičeni Josifov, oštećeni, kao i svedoci. Pored toga obaviće se i druge dokazne radnje, kako bi se utvrdilo da li ima osnova za dalje krivično gonjenje.

Navodno, Cvijanović i Vraneš pokrenuli su posao vezan za reciklažu u koji su uključili i Josifova. Prema Agenciji za privredne registre, reč je o firmi "Strategija ekološke trgovine - reciklaža DOO Beograd", koja je osnovana 2002. godine. Nezvanično, oni su zajedno podizali kredite i kupovali potrebne mašine. U jednom momentu, kako smo saznali, Josifov je od Cvijanovića zatražio da mu prepiše svoj udeo u firmi, pravdajući se da je to potrebno zbog podizanja još jednog kredita.

Međutim, taj kredit, prema informacijama do kojih smo došli, nije podigao, a odbio je i da Cvijanoviću vrati njegov deo firme. Pored toga što se odrekao dela firme, glumac je Josifovu dao i svoju ušteđevinu. Zbog toga što je ostao i bez preduzeća i bez ušteđevine, Cvijanović je, nezvanično, upao u finansijske probleme, zbog kojih se našao na ulici. Pošto nije imao 70.000 evra da isplati preduzimaču od koga je kupio stan u centru Beograda, morao je, sa porodicom, da izađe iz njega.

SARADNjA SA "PUPINOM" PREMA raspoloživim podacima, Nebojša Vraneš je u saradnji sa Institutom "Mihajlo Pupin" i Ministarstvom nauke i životne sredine prvi u regionu realizovao projekat postrojenja za reciklažu električnog i elektronskog otpada. Veoma je angažovan u ovoj oblasti, a posvećen je edukaciji javnosti o opasnostima neadekvatnog odlaganja otpada.

Prena onome što se navodi u APR, Privredni sud je juna prošle godine doneo odluku kojom se odbija zahtev Cvijanovića i Vraneša da se upišu kao suvlasnici preduzeća. Kao stopostotni vlasnik vodi se Milko Josifov...

Vest da se Zoran Cvijanović, jedan od naših najpopularnijih glumaca i značajnih producenata, našao na ulici zbog svog dobrog prijatelja, šokirala je njegove kolege.

Naime, kako je izjavio Cvijanovićev bliski prijatelj koji je želeo da ostane anoniman, "Zoran nema gde da prespava u Beogradu. Ostao je bez svega... U potpunom je rasulu. Nije mogao ni da sanja da će ovako da završi, i da će prijatelja s kojim je već godinama u zajedničkom biznisu tako nešto da mu uradi".

Podsetimo, Cvijanović i Milko Josifov su 2000. godine zajedno osnovali producentsku kuću "Yodi Movie Craftsman", a prvi film koji su producirali bile su "Munje" reditelja Radivoja Raše Andrića, koje su postigle ogromnu gledanost u Srbiji i regionu. I svi kasniji filmovi koji su izašli iz ove kuće bili su hitovi - "Kad porastem biću Kengur", takođe u Andrićevoj verziji, "Rane", "Lepa sela lepo gore" i "Sveti Georgije ubiva aždahu" Srđana Dragojevića, "Sjaj u očima" Srđana Karanovića...

Milko Josifov

"Yodi Movie Craftsman" bila je producent i jednog od najgledanijih serijala, "Mile protiv tranzicije", po kojoj Cvijanović, koji igra glavnog junaka, i danas ima nadimak Mile...

Kako tvrdi prijatelj koji je objavio vest da je popularni glumac u velikom problemu, Cvijanović, njegov brat Nebojša Vraneš i Milko Josifov pokrenuli su tih godina i biznis vezan za reciklažu. Oni su zajedno podizali kredite i kupovali skupe mašine, i upravo su popularnost Cvijanovića i njegovi kontakti pomogla da skupe novac i započnu taj posao.

TO JE SLUČAJ ZA SUD

VEĆINA onih koje smo pozvali da prokomentarišu to što se dogodilo izjavila je da "ne zna ništa o tome, i da ne može da govori o nečemu što prvi put čuje". Kako kažu, to je stvar suda, i treba je ostaviti tu gde jeste.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (11)

Vožd

27.08.2015. 16:51

Neće biti više Mile sa Čubure nego Mile iz Krnjače. P.S. Tamo ima sad najjeftinijih kvadrata.

vitez

27.08.2015. 18:20

Ha,ha, zinulo mu d. za biznisom. Nije mogao da vodi jedno pozorište a kao hoće da bude privrednik.

Виден

27.08.2015. 18:43

Било би занимљиво да уђете мало у детаље те преваре и да нам то овде објавите! Не сумњам да је Цвијановић насамарен али ми се чини да преварен не би био да није био похлепан на паре и насео на причу да треба мало да уложи у "сигурицу од посла" а да ће зарада бити вишеструко уложене паре. Полакомивши са на лаку зараду, примио се на сервирану му причу и дозволио да буде опељешен!

Milisav

27.08.2015. 18:51

Cvija i Milko su se ranije u tandemu bahatili prema drugima. Sada su se okomili jedan na drugoga...

Mile Tranzicija

28.08.2015. 03:33

Prevaranti se najlakse ovajde o prijatelje ali se na taj nacin najbrze stize na dno jer se krug vrlo brzo zatvori i sledi krah.Naravno zbog tih olosa svi drugi ispastaju ni krivi ni duzni i mala je satisfakcija sto je jedna jajara propala kad je na dno povukla jos stotine

Nikolae

28.08.2015. 11:29

Toliko prevarenih ortaka, pa nije bilo krivičnih prijava... Ovo je slučaj za redovnu tužbu prvom osnovnom sudu, (ne krivičnu) pa kad stigne na red...za jedno pet, šest godina...pa još toliko do presude, pa onaj nema para da vrati... i može da ga p.ši!

Pekmez

28.08.2015. 16:27

Malo van teme, jer ne mogu da ne primetim. Samo iz ovoga se vidi razlika u zaradi nasih glumaca i holivudskih, ne zelim da ulazim u razloge, ali eto nas najpoznatiji glumac, producent, ceo zivot to radi i onda nema 70000 evra. Malo veci dzeparac stranih glumaca.

Proizvodjac smrdljivih zgrada

29.08.2015. 06:45

Reciklaza je prljav posao. Treba se baviti lepsim stvarima. Nije tesko biti fin.