Utorak, 15.12.2009.

15:30

Pokretanje rasprave o nuklearkama

Ministarstvo energetike predložiće da se otvori javna i stručna rasprava o korišćenju nuklearne energije u energetici u Srbiji.

Izvor: Beta

Default images

"Od donošenja odluke o izgradnji nuklearne centrale do realizacije projekta minimalno je potrebno od 12 do 15 godina. Srpska javnost može da bude mirna što se tiče izgradnje nuklearanih centrala u narednih 20 godina", izjavio je danas ministar energetike Petar Škundrić.

Škundrić je ponovio da je u Srbiji na snazi moratorijum na izgradnju nuklearnih elektrana i da Ministarstvo energetike do sada nije radilo na planiranju, projektovanju ili izgradnji nuklearke.

Ambasador Rusije Aleksandar Konuzin kazao je 30. novembra u Novom Sadu da Rusija nudi Srbiji mogućnost izgradnje nuklearne elektrane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

22 h

Podeli: