Svet

Sreda, 26.08.2015.

10:52

"Sankcije Zapada ukinuti, bez rezultata"

Zapadne sankcije protiv Rusije su neefikasne, saopštila je Nemačko-ruska spoljnotrgovinska komora, pozivajući se na sopstveno istraživanje u kompanijama.

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Thinkstock.com

Da mere ograničenja ne daju rezultat uvereno je bezmalo tri četvrtine od 158 učesnika istraživanja, rekao je direktor komore Rejner Zele.

Efikasnost sankcija je priznalo samo 27 firmi, preneo je Dojče vele.

Prema Zeleu, kompanije u Nemačkoj i Rusiji insistiraju na ukidanju antiruskih sankcija. "Ekonomske sankcije ne mogu da budu konačan odgovor na (ukrajinsku) krizu", rekao je Zele.

Nemačko-ruska spoljnotrgovinska komora zastupa interese više od 800 nemačkih i ruskih kompanija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Prevara veka: Optužen vodeći evropski proizvođač

Evropski proizvođač meda, Famille Michaud Apiculteurs, najstarije udruženje potrošača u Zapadnoj Evropi, optuženo je da svoj med prodaje kao potpuno francuski i tako obmanjuje jer njihov med zapravo dolazi iz drugih zemalja, uključujući i one van Evrope.

7:31

1.6.2024.

17 h

Svet

Oni se ne šale: U Rusiji skoro 100%

Ruska naftna kompanija Rosnjeft objavila je da je njen profit u prvom tromesečju 2024. kvartalno porastao za 92,8 odsto na 486 milijardi rubalja, što iznosi oko 4,96 milijardi evra.

13:48

31.5.2024.

1 d

Podeli: