Predsednik Poljske: NATO da pomeri trupe ka istočnom krilu

Tanjug

23. 08. 2015. u 23:31

Novi predsednik Poljske Andžej Duda danas je, tokom posete Estoniji, pozvao NATO da pomeri svoje trupe ka istočnom krilu i poslao poruku solidarnosti regionu uznemirenom zbog ambicija Rusije

Председник Пољске: НАТО да помери трупе ка источном крилу

Novi predsednik Poljske Andžej Duda danas je, tokom posete Estoniji, pozvao NATO da pomeri svoje trupe ka istočnom krilu i poslao poruku solidarnosti regionu uznemirenom zbog ambicija Rusije.

Poruka poljskog predsednika dobila je na jačini i zbog činjenice da je Duda uskladio posetu Estoniji s evropskim Danom sećanja na žrtve staljinizma i nacizma, koji se obeležava na godišnjicu tajnog sovjetsko-nacističkog pakta iz 1939. godine, koji je veći deo istočne Evrope podelio između nacističke Nemačke i Sovjetskog Saveza, preneo je AP.

Na konferenciji za novinare sa predsednikom Estonije Tumasom Hendrikom Ilvesom, Duda je govorio o "ponovo probuđenim imperijalističkim tendencijama" u regionu i rekao da, s obzirom na to da se od Drugog svetskog rata svet menja, to trebalo da čini i NATO.

Ovo je prva poseta poljskog predsednika inostranstvu, od kada je preuzeo dužnost šefa države.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

ponovo probuđenim imperijalističkim tendencijama

23.08.2015. 23:55

Jeste, jeste, eto posle Napoleonove Francuske, Hitlerove Nemačke, na red je došla USA. Dobro i njih ćemo da pretumbamo.

ko i zasto

24.08.2015. 18:11

@ponovo probuđenim imperijalističkim tendencijama - Ko ce i zasto nekog da '' tumba''. Pa da te posle rata sa masnicom oko vrata isporuce nekom novom Hagu u ime ''drkokratije''.Kada budu osudili B.Tadica za veleizdaju i njegovu sviti onda se javite, a do tada neka se svi setaju kroz Srbiju sto vec uveliko i rade.

Otac Grigorije

24.08.2015. 01:51

Kakav cinizam. Svi su oni sarađivali sa hitlerom i krojili karte buduće Evrope. I britanski premijer Nevil Čemberlen i francuski premijer Eduar Daladje, Poljska je učestvovala u rasparčavanju Čehoslovačke. Zašto npr. nema osude Minhenskog sporazuma.

nisrados

24.08.2015. 07:56

Bilo bi dobro da rusi podsete poljake da su im oni uspostavili zapadnu granicu prema Nemackoj. Mogli bi na primer da kazu da, ako se vec sve revidira, onda i ta granica treba da se dovede u pitanje.

Porobljena evropa

24.08.2015. 18:45

Strasno glupa evropa, od Americke invazije 1945 iz evrope jos nisu izasli. Niko od evropskih drzava nema pravo osim Amerike na jaku sopstvenu Armiju.Amerika je kao mafija koja pruza zastitu reketirajuci evropu. Evropski predsednici drze u siromastvu svoje gradjane jer nikada nemogu da idu protiv Amerike i da forsiraju svoje interese. Zato mi primamo izbeglice, placamo Amerikancima u dolarima dolar koji nevredi nego se silom naftom i marionetskim Predsednicima evrope odrzava i preplacuje .