„Sport”: Galatasaraj uzima Rajkovića, Zvezdi tri miliona evra

DSL M.Marković

19. 08. 2015. u 09:29

Predstavnici šampiona Turske, kako je „Sport” ekskluzivno pisao dva puta su snimali čuvara mreže protiv Voždovca i Čukaričkog

„Спорт”: Галатасарај узима Рајковића, Звезди три милиона евра

Predrag Rajković

Čelnici Galatasaraja učiniće u naredna dva dana ključan korak u cilju da dobiju Predraga Rajkovića (20) kapitena Crvene zvezde. Zbog toga su spremili poslednju zvaničnu ponudu, koja će danas ili sutra biti upućena crveno-belima. A u njoj stoji da su spremni da plate obeštećenje u iznosu od tri miliona evra, kako bi se najbolji svetski golman do 20 godina preselio u Istanbul! Ovo je minimalna suma koju je odredila Uprava Crvene zvezde za svog kapitena.

Predstavnici šampiona Turske, kako je „Sport” ekskluzivno pisao dva puta su snimali čuvara mreže protiv Voždovca i Čukaričkog. Pošto je sinoć Galatasaraj gostovao Realu na „Santjago Bernabeu” do sutra se očekuju završni razgovori, preko posrednika, kako bi se utanačile određene sitne pojedinosti sporazuma.

Crveno-beli, naime hoće celu sumu odjednom, pošto trideset odsto pripada Jagodini, odakle je pre dve godine Rajković došao tada kao ekstra talentovani čuvar mreže. Ovaj transfer je Crvenoj zvezdi neophodan, zbog lakšeg poslovanja do proleća, mada navijači nisu za ovu priču, zbog činjenice da je navijač Galatasaraja prošle godine svirepo ubio Marka Ivkovića, jednog od „delija” prilikom košarkaškog meča Galatasaraja i Crvene zvezde u Istanbulu. „Delije” smatraju da turska ekipa nije jedina na svetu, koja može da plati Rajkovića... Postavlja se i logično pitanje, kakav bi status imao srpski reprezentativac pored činjenice da je tamo neprikosnoven Urugvajac Muslera, svojevremeno plaćen preko osam miliona evra Laciju. Ako Rajković automatski dobije poziciju broj jedan onda čitava priča lično za njega postaje savršena. Posao je završen, kada se stave potpisi sve tri strane, ali potezi Galatasaraja su dokaz da je njihov trener golmana slavni Brazilac Tafarel procenio da se Rajković mora angažovati...

Briž, svojevremeno, nije hteo da izdvoji više od dva miliona evra, a našao je zamenu za golmana kojeg je prodao u Valensiju. Ranije je interesovanje je pokazao i kijevski Dinamo, koji može da parira novcem, kada je u pitanju obeštećenje (Šovkovski blizu penzije). Ipak, kompletna situacija u Ukrajini taj transfer stavlja pod upitnik. Jasno je da nema boljeg tajminga, kada je u pitanju prodaja pored činjenice da je Rajković potpisao u junu novi ugovor na tri godine. Englezi su samo opipavali puls, a Galatasaraj plaća i rasplet je možda na pomolu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (29)

delija-knin

19.08.2015. 09:52

Prodajte ga da imamo novac za funkcionisanje. Ako "delije" nisu za to neka skupe 3 miliona eura pa neka daju klubu i rešeno ! Ostaje nam golman i imamo novac. Jel tako "delije" !??? E jadnici, oni misle da se tako vodi klub. Roknuli bi nam katanac za nedelju dana ! Samo što dalje od vođenja kluba i mešanje politike kluba inače možemo da stavimo katanac na marakanu ! možda i imaju taj zadatak !?

beli

19.08.2015. 13:46

@delija-knin - Ne morate vi nikoga da prodajete da biste imali novac za funkcionisanje. Bankomat je tu.

pera

19.08.2015. 14:51

@delija-knin - Vas isfrustrirane što se razumete u sve i svja samo da pitam. Ko je vama dao pravo da potcenjujete navijače. Prvo na tribini ima mnogo više pametnih i pismenijih ljudi od ovih što misle da znaju da vode klub, Drugo, Rajković svojim odnosom prema klubu ne zaslužuje da ode i zakopa se u nekoj Turskoj ligi. Golman takvog potencijala mora da brani ako ne u Zvezdi u Engleskoj ili recimo Španskoj ili Nemačkoj ligi. Rajko nije na prodaju ispod 5 mil EUR pogotovo Galati

неимени

19.08.2015. 10:05

Безвезе. Он ће вредити шес' ил' седам милиЈона кроз годину или две. Тада га треба продати и тражити удео у следећој продаји, кад буде прелазио у неки велики клуб за двадесет или више тија милиЈона.

delija-knin

19.08.2015. 11:40

@неимени - A do tada novac da nam pada sa neba za plate igrača, premije i radnike ??? Ili ćeš ti to da rešiš ? Od ulaznica se ne živi...

nece golmani odavde nikad vredeti toliko

19.08.2015. 12:33

@неимени - Ne mastaj. Kakvih 6-7 miliona evra? Neafirmisani istocnoevropski golmani koji jos dosta moraju da napreduju ne mogu ni otici za vise od 4 miliona evra (Kurtoa je za 6-7 miliona iz Belgije, finansijski daleko stabilnije lige, otisao u Celsi). Uzeti 4mil i npr. 30% sledeceg transfera je puna kapa, ali i pored toga je problem sto ce lopovi iz uprave uzeti dobar deo. Vise me situacija oko Jovica brine jer on kao napadac moze otici za vise novca, a uprava je izgleda prodala deo njegovog ugovora.

неимени

19.08.2015. 13:44

@неимени - Јок, живи се од продаје свог производа будзашто и пре времена. Ја нисам у Звездиној управи па да могу ишта да решим. То је посао оних који тамо јесу или ће тек бити.

неимени

19.08.2015. 13:51

@неимени - Све шта њему, а и другим перспективним играчима треба је европска сцена, као и Звезди усоталом. Тамо су паре, тамо је и промоција за паре. Ако продају оно што вреди онда неће никад стићи до европских такмичења, или ће тамо да их бије ко стигне. То је посао управе, да изнађу решење како год знају и умеју те задрже играче који могу не само да их уведу у европу већ и који могу да им донесу паре кроз годину две. Како год знају и умеју ... иначе шта ће у управи.

Stop

19.08.2015. 10:56

Sebi cini medvedu uslugu ako ode u Tursku. Novac je vazan ali ne u ovom slucaju kada jedan ekstremno talentovan golman treba da ide u inostranstvo. Manje novca i kraci ugovor u nekoj zapadnoj zemlji je bolja alternativa nego Turska.

Crveno volim te crveno

19.08.2015. 11:15

Ko traži veće izgubi iz vreće. Salzburg je za Lazovića nudio 5 mil. a nama bilo malo i na kraju naš Laza ode za džabe, uz oprost duga. Šta sada hoćemo od Rajkovića? Opet da zatežemo, Te malo, te hoćemo procenat. Nama je malo, naravno i 30 mil. da nam daju. Ovo je više nego pristojna suma. Imamo Kahrimana i talentovanog Manojlovića (valjda). Ovo je prestalo da bude sport, to je biznis a klubu treba novac da bi funkcionisao.

hopcup

19.08.2015. 11:43

Ispod 5 miliona decka ne prodavati. Njemu je u interesu da brani, a Zvezdi dobro da zaradi. 3 miliona je ispod njegove cene!

ranko

19.08.2015. 11:44

Sacuvaj boze da ga zadrzimo pa da pravimo tim oko njega treba ga odmah prodati da Terza stavi pare u dzep.Golmani kao Rajkovic ne rastu na grani tako da cemo tako dobrog i mladog golmana naci ko zna kada opet.

trener golmana

19.08.2015. 15:42

@ranko - Jako, jako precenjen golman. Videcete. A plus i praviti tim oko golmana??? Tri miliona je izvanredna cifra za golmana iz jedne od najgorih liga u Evropi. Nije neka velika razlika u kvalitetu izmedju njega i recimo Kahrimana. Cak je i pitanje u ciju korist je ta razlika...

Herakle

19.08.2015. 13:12

Pa da li je moguce, 3 miliona???? Mamic bi uzeo za njega 10-15, pogotovo sto ce biti prvi golman reprezentacije i ako se poklopi to sa nekim dobrim rezultatom A tima u kvalifikacijama a Zvezda udje u ligu Evrope, on iduce zime ima da vredi bas onu cifru koju sam naveo. Drugo da ide u tursku nije neko resenje ni za njega. Ovakav talenta mora u zemju koja je fudbalska nacija, Nemacka, engleska, Spanija, Italija.

sinisa

19.08.2015. 13:31

@Herakle - Kad bi baba bila deda. Neka ga odmah prodaju da ne bi zbog neisplaćenih zarada otišli svi za džabe. I za Lazovića je bila priča da će vredeti 6 miliona pa se povredi i ode bez obeštećenja.

Miloš1976

19.08.2015. 14:49

@Herakle - Lazović je naduvana priča Zvezdinih novinara i menadžera.Dečko nije ništa posebno kakvih crnih 6 miliona?Rajković je odličan a 3 miliona za golmana je odlična cifra,ako on vredi 10,koliko vredi Andrija kao najbolji igrač sveta do 20 godina?Ne preterujte bre..

Marko

19.08.2015. 15:52

Zar da ode kod onih sto su ubili Zvezdinog navijaca u Istanbulu ? Taj sto hoce tamo da ga proda bolje da se ubije. Bolje da predje u Partizan.

Subotica-Mirko

19.08.2015. 15:53

samo 3M???! Rajković vredi realno između 8-12M!A zašto još baš u Tursku bre...bolje ti je da si otišao u Nemačku ili barem holandiju....Kakva turska bre...

Mare

19.08.2015. 16:57

Rajkovic vredi mnogo vise. Kakva crna Turska?! Pisalo se o PSG-u i nekim jacim evropskim klubovima.