Sreda, 12.08.2015.

19:00

Ibanjes kreirao novi preokret Zvezde

Ekipa Crvene zvezde savladala je Čukarički pred 15.000 gledala na stadionu Rajko Mitić 3:1 (0:1) u jednom od derbija petog kola Superlige Srbije.

Izvor:

Default images
StarSport

Crveno-beli su upisali treću pobedu, ponovo pošto su gubili na poluvremenu, i tako izbili na prvo mesto na tabeli sa deset bodova, dok Čuka posle drugog poraza ima tri manje.

Junak novog trijumfa tim Miodraga Božovića bio je Luis Ibanjes sa dva pogotka – iz slobodnog udarca i penala – pošto je prethodno Slavoljub Srnić doneo prednost svom timu.

Konačan rezultat susreta postavio je Aleksandar Katai, tri minuta pre kraja, posle fenomenalne asistencije zvezdinog Argentinca sa polovine terena. Tim sa Marakane apsolutno zasluženo je stigao do nova tri boda, uputio je deset šuteva više od rivala – 17:7, a isti odnos bio je i u loptama koje su išle u okvir gola – 11:1.
Tri meča tekućeg kola već su završena, pobede su ostvarili OFK Beograd i Rad, tri duela na programu su tokom večeri, dok kolo zatvaraju Vojvodina i Partizan okršajem na Karađorđu u četvrtak.

Crveno-beli u narednog kolu gostuju Radniku u Surdulici, dok Čukarički čeka niški Radnički.
StarSport
Zvezda je bolje ušla u meč, preuzela je inicijativu i počela da preti, a istakao se novajlija iz subotičkog Spartaka 18-godišnji Srđan Plavšić. Ipak, njegove prodore i centaršuteve saigrači nisu uspeli da materijalizuju, da bi prvu veliku priliku propustio Idan Vered u devetom minutu – kada mu je pobegla lopta.

Čukarički je izdržao pritisak i stigao do vođstva iz pre akcije na meču u 18. minutu. Staniša Mandić je, posle greške u dodavanju domaćina, sjajno izbacio Dragoljuba Srnića na levom krilu, a ovaj pored Ibanjesa pronašao brata Slavoljuba, koji je bio brži od Vukašina Jovanovića i Sava Pavićevića i lako savladao Predraga Rajkovića.

Nisu crveno-beli prestali sa napadima posle primljenog pogotka, dodatno su pojačali pritisak, ali nisu uspevali ozbljnije da ugroze gol Nemanje Stevanovića.

Crveno-beli nisu do odlaska na odmor stigli do izjednačenja, a malo je nedostajalo da gosti za Banovog Brda u 34. minutu dupliraju vođstvo.

Ponovo su momci Vladana Milojevića napali preko levog boka, a ovoga puta je Srnić proigrao Igora Matića na penalu. Kapiten Čuke bio je sâm na petercu, ali nije uspeo da pogodi okvir gola.
"Svima onima koji tvrde da delije uzimaju pare od kluba želimo iste tolike meseène prihode! Iskrena ljubav nema cenu, to razume samo onaj ko zna da voli" (StarSport)
Ni na startu drugog dela igre se ništa značajnije nije promenilo, domaćin je napadao, a kao ključna ispostavila se odluka 'Grofa' Božovića da na teren, umesto Vereda, pošalje Aleksandra Kataija posle pet minuta nastavka.

Samo šest minuta kasnije Zvezda je stigla do izjednačenja – prvencem Luisa Ibanjesa u novom klubu.

Marko Ranđelović oborio je Sašu Stojanovića na ivici kaznenog, a daleko najbolji pojedinac tima od starta sezone izveo je slobodan udarac i poslao pravi projektil u bližu ugao gola gostiju.

Crveno-beli su u tom trenutku dobili još više energije, nastavili su da napadaju u talasima, da bi Pavićević, posle kornera Kataija pogodio prečku. Već u sledećem napadu, Katai je obišao čuvara i Stevanovića, ali nije uspeo da pogodi praznu mrežu.
StarSport
Međutim, ovakav pristup, kao i ulazak Luke Jovića, isplatio se domaćim igračima. Nisu se unervozili, nastavili su strpljivo da grade napade, a posle sjajnih driblinga Uga Vieire stigli su do totalnog preoketa.

Zvezdin Portugalac prevario je Lukasa Pjasentina i ušao u kazneni prostor, zatim je Ranđelović neoprezno startovao, Portugalac sklonio loptu, a Danilo Grujić potpuno zasluženo svirao penal.

Odgovornost je preuzeo Ibanjes i poslao novi projektil u mrežu Stevanovića

Pokušao je Čukarički da nešto uradi u preostalih nekoliko minuta, ali je pokušaj Predraga Bojića bio neprecizan, da bi konačan rezultat postavio odlični Katai u 88. minutu, posle fenomenalne asistencije Ibanjesa sa polovine terena, prebacivši istrčalog Stevanovića.
StarSport
Crvena zvezda (4-2-3-1): Rajković – Petković, Jovanović, Pavićević, Ibanjes – Kovačević (od 82. Ristić), Grujić – Vered (od 51. Katai), Stojanović (od 63. Jović), Plavšić – Vieira

Čukarički (4-2-3-1): Stevanović – Ostojić, Ranđelović, Pjasentin, Stojković – Regan (od 64. Janković), D. Srnić - S. Srnić (od 80. Jovanović), Matić, Mandić – Pavlović (od 73. Bojić)

Trener domaćih Miodrag Božović odlučio se za nekoliko promena, u odnosu na meč odigran na Vračaru minulog vikenda. Vukašin Jovanović vratio se u zadnju liniju tima, gde će mu društvo umesto Mbođa praviti Savo Pavićević, u startnoj postavi je ponovo i Aleksandar Kovačević, kao i Saša Stojanović, dok je novajlija iz subotičkog Spartaka Srđan Plavšić zamenio Aleksandra Kataija.

Zvezda je bolje ušla u meč, zaigrala je agresivnije od rivala, preuzela je kontrolu i počela da preti od samog starta. Posebno inspirisan za igru bio je Plavšić, posle čijeg prodora je viđena i prva velika šansa. Mladi reprezentativac Srbije odlično je probio po levom krilu u devetom minute, odložio loptu na ivicu kaznenog, odakle je Saša Stojanović uposlio zatrčalog Idana Vereda. Međutim, Izraelac nije uspeo da se namesti, pa je Stevanović izbacio loptu u korner.
StarSport
Crveno-beli nisu uspeli da materijalizuju pritisak i inicijativu, što su gosti kaznili iz prve prave akcije u 19. minutu. Posle greške u dodavanju domaćina, Dragoljub Srnić je odlično izbacio Stanišu Mandića u kontru, 'zlatni orlić' je stigao do kaznenog i ispod noge Ibanjesa uposlio usamljenog Slavoljuba Srnića, koji je bio brži od Vukašina Jovanovića, a ovaj sa pet metara lako vara Predraga Rajkovića – 0:1.

Domaćin je nastavio sa pritiskom i posle primljenog pogotka, a malo je nedostajalo da posle nove kontre bude novih problema za odbranu Zvezde. Ipak, Jovanović je ovoga puta uspeo da sustigne Pavlovića i spreči ga da uputi udarac. Nedugo zatim, Pavićević je dugom loptom pronašao Uga Vieiru, ali je pokušaj loba Portugalca osujetio golman gostiju.

Do odlaska na odmor Zvezda je pokušavala na sve načine da stigne do izjednačenja, ali je najbolju priliku za novi gol propustio tim Vladana Milojevića u 34. minutu. Ponovo je bilo opasno posle akcije na desnom boku, da bi ovoga puta lopta stigla do Igora Matića na penalu. Kapiten gostiju bio je usamljen na penalu, ali nije uspeo da pogodi okvir gola.

U uvodnih nekoliko minuta nastavka nije bilo previše uzbuđenja, Zvezda je napadala uglavnom preko bokova, ali je odbrana Čuke bez problem uspevala da interveniše, dok je s druge strane Mandić bio neprecizan iz slobodnog udarca. Trener domaćina reagovao je već posle pet minuta igre, kada je umesto Vereda na teren poslao Aleksandra Kataija.
StarSport
Nisu crveno-beli odustajali od ofanzivne igre, iako nisu uspevali da stvore izgledniju priliku za pogodak, ali se sve promenilo u 56. minutu posle faula na ivici kaznenog. Ranđelović je faulirao Stojanovića, Katai i Pavićević su uspeli da 'sruše' koncepciju živog zida Čuke, a Luis Ibanjes poslao projektil u bliži ugao Stevanovića – 1:1.

Posle prvenca Argentinca u crveno-belom dresu nastavila je Zvezda da napada u talasima, a samo četiri minuta od izjednačenja prečka je sprečila preokret domaćina. Katai, koji je uneo dosta živosti u igru Zvezde, idealno je izveo korner (sedmi za svoj tim), Savo Pavićević je bio najviši na petercu, ali je njegov udarac zaustavio okvir gola.

Trener Božović osetio je da je njegova ekipa u naletu, pa je Sašu Stojanovića zamenio Lukom Jovićem, dok je Vladan Milojević reagovao izvođenjem Regana – umesto kog je ušao Branislav Janković. Ogromnu energiju domaći igrači uspali su da pretvore u nove dve velike prilike.

Najpre je Marko Petković, posle greške Ranđelovića i pâsa Jovića, sa desetak metara iskosa šutirao visoko preko prečke, da bi već u sledećem napadu, u 66. minutu, Katai pogodio samo spoljni deo mreže. Ponovo se Jović našao u ulozi asistenta, bivši igrač Olimpijakosa našao se sâm ispred golmana gostiju, obišao i čuvara i njega, ali nije uspeo da pogodi praznu mrežu.
StarSport
Trener gostiju izvršio je ubrzo i drugu izmenu, poslavši umesto Andrije Pavlovića Petra Bojića na teren, a nedugo zatim i Sašu Jovanovića umesto Slavoljuba Srnića, koji se požalio na povredu. Usledio je odgovor kolege sa suprotne klupe, kada je u Aleksandra Kovačevića zamenio Mihailo Ristić.

Napadi Zvezde nisu prestajali ni u samom finišu, iako je njihov intenzitet opao, da bi u 83. minutu Ugo Vieria izborio penal za svoj tim.

Sjajnim driblinzima prevario je Lukasa Pjasentina i ušao u kazneni proctor, zatim je Ranđelović neoprezno startovao, Portugalac sklonio loptu, a Danilo Grujić potpuno zasluženo svirao penal. Odgovornost je preuzeo Luis Ibanjes i poslao novi projektil u mrežu Stevanovića – 2:1.

Pokušao je Čukarički u poslednjih nekoliko minuta da stigne ipak do boda, ali je pokušaj rezerviste Bojića samo 'liznuo' prečku sa gornje strane. Konačno, sve dileme oko pobednika rešio je Katai u 88. minutu, a ponovo je ključnu ulogu kod gola odigrao Luis Ibanjes.

Argentinac je ovoga puta poslao savršen pâs sa pola terena, Katai bio brži od čuvara i golmana gostiju, prebacivši ga samo za potvrdu novog trijumfa svog tima – 3:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

574 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: