Policija skenirala kladionice

E. V. N.

10. 08. 2015. u 21:33

U istrazi oko mogućih nameštanja fudbalskih utakmica uprava kriminalističke policije ušla u "Mocart Bet" i "Balkan Bet"

Полиција скенирала кладионице

PRIPADNICI Uprave kriminalističke policije (UKP) MUP Srbije ušli su u ponedeljak u kladionice "Mocart Bet" i "Balkan Bet". Po nalogu nadležnog tužilaštva, a zbog sumnje da je bilo nameštanja utakmica domaćeg prvenstva u prošloj i ovoj godini, uzeta je dokumentacija, elektronska i pisana. Naime, inspektori proveravaju kvote i uplate na sedam spornih utakmica.

U pitanju su mečevi Crvene zvezde, Partizana, OFK Beograda, Metalca, Čukaričkog... Nije reč samo o međusobnim duelima, već i drugim fudbalskim okršajima. Posebno su sporne OFK Beograd - Crvena zvezda i Metalac - Partizan. Prema nezvaničnim saznanjima, policija pokušava da sazna ko je i kada uplaćivao veće sume novca na ove utakmice.

- Policija ne proverava rad kladionica, nego pokušava da preko njihove dokumentacije nađe neki trag da su pojedini klubovi dogovarali rezultate - navodi izvor "Novosti" blizak istrazi. - Istovremeno, pokušavaju da se identifikuju ljudi koji su uplaćivali velike cifre i da li su povezani sa određenim klubovima.

Povodom ulaska policije u dve kladionice, oglasilo se i Udruženje priređivača igara na sreću (UPIS), odakle su poručili da "sportske kladionice pružaju informacije koje poseduju i sarađuju sa policijom u rešavanju problema sa sumnjivim utakmicama".

- Ovakvu saradnju imamo već godinama sa Svetskom fudbalskom federacijom (FIFA) - rekli su u UPIS-u. - Osnovni interes sportskih kladionica jeste da nema nameštanja utakmica, jer su u takvim situacijama kladionice uvek u gubitku. Upravo zato obaveštavamo javnost da nije bilo nikakvih "upada policije", već razmene informacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

pera

11.08.2015. 11:28

Pa kladionice rastu kao pečurke u Srbiji. Proizvodnja nikome ne treba, ona se restruktuira do katanca. Ma idemo iz recesije napred, . Ne učinimo li nešto da se narod ozbiljno zapošljava i ne shvatimo li da su naše firme osnov, samo je strancu bitno da ih zatvori, zbog tržišta,borićemo se ko će da ugasi svetlo a i onako nam nikakvi izbori i političari neće pomoći. Ko to ima smelosti da ono što su generacije od drugog rata stvarale zatvara. To u ime ovog naroda ne radi sigurno. Dosta više.