Pretili nožem ćerki policajca: Ovim ćeš dobiti u stomak ako tvoj otac ne povuče prijavu!

Novosti Online

05. 08. 2015. u 11:01

Dvojica maskiranih muškaraca Srbobranu presreli R.M. (16.), stavili joj ruku na usta i uz pretnju nožem odvukli do iza obližnje zgrade. Jedan je uhvatio za vrat, podigao od zemlje i pretio mašući nožem ispred lica

Претили ножем ћерки полицајца: Овим ћеш добити у стомак ако твој отац не повуче пријаву!

UŽICE - DVOJICA maskiranih muškaraca pre tri dana su u Srbobranu presreli maloletnu R.M. (16.), stavili joj ruku na usta i uz pretnju nožem odvukli do iza obližnje zgrade. Jedan od napadača joj je oteo mobilni telefon i izlupao ga, drugi je uhvatio rukom za vrat, podigao od zemlje i mašući joj nožem ispred lica zapretio: „Reci tati da povuče onu prijavu, a ako je ne povuče ovo ćeš dobiti u stomak!“. Nakon toga su je pustili i udaljili se u nepoznatom pravcu.

Otac maloletne devojke je policijski službenik u Policijskoj stanici Srbobran. Pretnje su usledile nakon njegovog službenog postupanja prema jednom lokalnom nasilniku, koji je maltretirao i mesecima fizički zlostavljao svoju devojku.

- Najoštrije osuđujem kukavički napad i pretnju za život maloletnog deteta našeg kolege iz Srbobrana. - kaže predsednik Sindikata srpske policije Lazar Ranitović. - Velikim zalaganjem kriminalističke policije iz Srbobrana i Novog Sada nepoznati izvršioci su ubrzo identifikovani a jedan je već lišen slobode. Sada je red da pravosudni sistem opravda svoje ime i postojanje, da brzo završi postupak utvrđivanja krivice i izvšioce adekvatno kazni! Da li nam je svima jedna Tijana Jurić bila dovoljna opomena? Da li će se pokazati da njena žrtva nije bila uzaludna, da će pravosuđe početi da oštrije kažnjava nasilnike?

Sindikat srpske policije želi da upozna javnost sa poraznom činjenicom da se iz godine u godinu povećava broj krivičnih dela u kojima su žrtve ili mete napada policijski službenici. Ali ovakav slučaj do sada nije zabeležen – pretnja za život maloletne devojke zbog službenog postupanja njenog oca!

- Najcrnje u svemu tome je da smo do sada bili mi, kao policajci, ugroženi van službe i napad na nas se nije tretirao kao napad na službeno lice već na građanina, sada je to postalo normalno, ali kriminalci odlaze i korak dalje i udaraju na najsvetije , na porodicu - e to nećemo i ne smemo da dozvolimo. Svaka čast kolegi na prisebnosti, ne znam kako bih ja postupio u takvoj situaciji. Da li to naša svakodnevnica postaje holivudski film? Država Srbija, osim deklarativnih izjava političara, da je napad na policajca i napad na državu, zaista mora da preduzme i neke konkretne korake na tom planu, jer ovo ne vodi nikuda! Mi iskreno verujemo da država ima dovoljno snage da se suprostavi kriminalcima i zaštiti svoje čuvare reda i članove njihovih porodica! - zaključio je Ranitović.




Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (12)

Simmke

05.08.2015. 13:48

@Roka - 40 god ko napadne bilo koga a ne samo policajca i njegovu porodicu ! Svi smo isti ili bi trebalo da udemo ?!

vlada

05.08.2015. 12:37

Ukoliko je 90% gradjana da se smrtna kazna uvede, koja to demokratija moze spreciti? Pa valjda je demokratija kad ljudi biraju ili nisam u pravu?

sasa

05.08.2015. 13:38

kad nesme policija da eliminiše i sukobi se sa mafijom,onda će se ovakve stvari dešavati sve češće......tu nema mesta,ili oni ili zakon i ovlašćenja za odbranu sa svom silom i posledicama.......

bikkojisedi

05.08.2015. 14:31

taj policajac bar zna koga da potrazi ako se nesto desi njegovoj cerki... a mozda je bolje da ga privatno potrazi pre nego sto se ista desi cisto preventive radi...

Boža prorok

05.08.2015. 15:32

U mnogim sredinama širom Srbije ima bahatih lokalnih sileđžija ,treba im stati na rep .Snagu koju iskazuju treba upotrebiti neki zapušteni rudnik.

Čitalac

06.08.2015. 02:24

Valjda je Dara prevršila meru .Da se skockaju i lokalni snagatori (buzdovani ).

Patriota

06.08.2015. 06:33

Treba dati policiji veca ovlascenja pa bi iskorenili kriminalce i siledzije za mesec dana.

Djole

13.08.2015. 22:10

Pretili kcerki policajca pa su i reagovali. A sta kada recimo hipoteticki necija komsinica prijavi da su joj djetetu pred zgradom dva momka drzala noz pod vratom i dobije odgovor iz policijske stanice da nemaju ljudstva da odgovore trenutno na poziv a onda se niko i nakon deset dana ne pojavi da uzme izjave. Ccc, a ako bi hipoteticki neciji komsija uzeo kolac pa nalupao nasilnike po defaultu bi u zatvoru zavrsio. Tesko nama.