Sport

0

Prlainović: Favoriti smo, ali ne potcenjujemo SAD

Autor: SA

Izvor: Beta

Prlainović: Favoriti smo, ali ne potcenjujemo SAD

Izvor: Foto: Beta/Saša Đorđević

"Još smo daleko od polufinala. Favoriti smo, u Bergamu (u Svetskoj ligi) smo pokazali kvalitet za siguran trijumf, ali to sada ništa ne znači. Ne sme da bude potcenjivanja", rekao je Prlainović za sajt Vaterpolo saveza Srbije.

Vaterpolisti Srbije sutra od 20.30 u Kazanju igraju protiv selekcije SAD, četvrtfinalnu utakmicu na Svetskom prvenstvu.

Vaterpolista Srbije Milan Aleksić rekao je da se ekipa prethodnih dana psihički odmorila i da je obavila "dobre treninge" sa Hrvatskom i Grčkom, ali da u sutrašnjem duelu treba da bude oprezna.

"U ovom meču postoji opasnost jer igramo protiv snažnog tima koji nema pritisak", rekao je on.

U 12 zvaničnih utakmica protiv selekcije SAD Srbija je izgubila samo jednom, na Olimpijskim igrama u Londonu, a tada u ekipi nije bilo reprezentativca Slobodana Nikića.

"Nikada nisam izgubio od njih. (Selektor SAD Dejan) Udovičić se sigurno neće predati. Azevedo, Kupido i Man su njihove 'udarne igle'. Dobar spoj mladosti i iskustva", rekao je Nikić.

Reprezentativac Srbije Duško Pijetlović rekao je da je cilj medalja, ali da ekipa ne sme da se opusti. Vaterpolisti Srbije su i 2013. godine u Barselone imali pred četvrtfinale tri dana odmora, ali su izgubili od Crne Gore.

"Izvukli smo pouke. Niko im ništa neće reći ako izgube od Srbije a nama je cilj medalja. Nezgodni su, odlična odbrana, šuterima neće biti lako", rekao je Pijetlović.

Selekcije Srbije i SAD će sutra igrati šesti put u sezoni, četiri pripremna meča dobili su Amerikanci, a Srbija je pobedila u Svetskoj ligi.

Selektor SAD Dejan Udovičić rekao je da njegova ekipa ne može da pobedi.

"Ovde možemo da pobedimo sve osim Srbije. Samo da nas ne rasture", rekao je Udovičić, bivši selektor Srbije.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR