22.000 DELIJA UGLAS: Uprava napolje!
Foto: Saša Pavlić

Ultimatum: Navijači Crvene zvezde jasni i glasni

22.000 DELIJA UGLAS: Uprava napolje!

Fudbal -
Rekli svoje: Crveno-beli remizirali protiv Radničkog, što je izazvalo revolt kod navijača, koji su tražili odlazak Terzića, Kokeze i Mijailovića

Crvena zvezda je jedva iščupala bod protiv niškog Radničkog na domaćem terenu, a Katai je pred kraj utakmice promašio penal za pobedu. To je izazvalo revolt kod 22.000 navijača, koji su tokom meča, a posebno na kraju utakmice, svi uglas uzvikivali „Uprava napolje“.Zvezdan Terzić, Slaviša Kokeza i Svetozar Mijailović našli su se na žestokom udaru navijača Crvene zvezde. S pravom, jer narod niko ne može da prevari. Ovakvu očajnu igru crveno-belih na početku sezone ne pamte ni oni stariji navijači. Jadno, apatično, bezidejno, bez trčanja i tačnog pasa, kao da su grupa građana, a ne profesionalci koji za hleb zarađuju igrajući fudbal. Stadion se bukvalno tresao posle naizmeničnog skandiranja Delija sa zapadne i severne tribine „Uprava napolje“ i „Marš iz Zvezde“.Preokret u igri Crvene zvezde doneli su omladinci Marko Grujić i Mihajlo Ristić. Pre toga izgledali su kao razbijena vojska, pa je Radnički svoju hrabru igru materijalizovao golom mladog Rosića, koji je iskoristio jedno „plivanje“ Rajkovića i zakucao loptu u mrežu.

Trener Zvezde Miodrag Božović prvi put je u domaćem prvenstvu utakmicu vodio u odelu, ali ni to nije bilo dovoljno autoritativno za one koje je izabrao da pokažu volju, želju i motiv da pobede. Parker je bio izgubljen u prostoru i vremenu, Savićević bezidejan i spor, Katai na mestu koje mu ne odgovara, Mbođ je ponovo otvarao prilike za gol protivniku...Zvezda je bukvalno na silu stigla do izjednačenja, posle totalnog pritiska na gol Radničkog, koji se branio sa igračem manje jer je isključen Rosić. Jedan otpadak iskoristio je mladi Jović i iz čistog ofsajda zatresao mrežu. Usledio je i penal, Katai je uzeo loptu mladom Ristiću i prepotentno šutirao, tako da Jovanoviću nije bilo teško da je ukroti.Navijači su rekli svoje. Posle njihovog protesta odlazili su Dragan Džajić, Dragan Stojković Piksi, Marko Mišković, Den Tana. Na potezu su Zvezdan Terzić i Slaviša Kokeza.

O skandiranju navijačaGROF: AKO TREBA, MOGU I DA ODEMMiodrag Božović čestitao je Radničkom na osvajanju boda, a na pitanje Kurira da li je trebalo da Marko Grujić i Mihajlo Ristić u igru uđu ranije, odgovara da je zažalio što to nije uradio. Potom je na sebi svojstven način prokomentarisao raspoloženje publike, koja je povicima protiv uprave rekla šta misli o igri Crvene zvezde.- Koji povici?Uprava napolje i marš iz Zvezde?!- Kome su to govorili? Upravi? Meni? Vi ćete ovo da iskoristite protiv mene? Napisaćete, šta ovaj lupa? Tek je treće kolo. Ali, ako treba da idemo, dajte da idemo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track