29. jul  2015. 13.05  | Izvor: RTV

Saradnja Zrenjanina i Šongjanga

ZRENJANIN -

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić potpisao je danas pismo o nameri uspostavljanja saradnje između grada Zrenjanina i grada Šongjang iz Narodne Republike Kine.

Čelnici Zrenjanina sreli su se sa rukovodstvom kineske regije koja broji više od osam miliona stanovnika, a do kraja godine očekuje se još jedan sastanak sa privrednicima iz ovog mesta, kada će se govoriti o konkretnim vidovima saradnje.

dogovor ruke rukovanje posao biznis pregovori ekonomija jpg

Janjić je rekao i da su dobili poziv da posete grad Šongjang gde bi kineskim kompanijama mogli da prezentuju potencijale grada Zrenjanina, kao i industrijske zone i ono što grad nudi investitorima.

Prema njegovim rečima na taj način stvoriće se prilika da se kineske kompanije animiraju da upravo ovaj grad odaberu za moguća ulaganja i da ovde otvore pogone i na taj način zaposle Zrenjanince.

Do saradnje između ova dva grada je došlo u sklopu državne saradnje između Vlade Republike Srbije i Vlade Narodne Republike Kine, a osim privredne, razgovaralo se i o saradnji u ostalim oblastima, kao što su kultura i sport.

Broj komentara: 4

Levoruki  29. 07. 2015. | 13:15
Ko se to rukuje levom rukom?
šoder lista  29. 07. 2015. | 15:04
@Levoruki rukuju se levom naprdni lažovi...tri godine potpisuju "namere"...onda malo putuju, uzmu devizne dnevnice, odu u šoping, pa u krug. Pa se uzme kredit pod visoku kamatu, pa se nameste tenderi drugarskim firmama, pa se malo krpi ono čemu ništa ne fali, pa se digne provizija, pa opet "namere"...a raja čeka premijera da im objasni da treba da ih je sramota kako im je dobro. Zrenjanine, glasao si, plaćaj sada!
13
3
stranac   29. 07. 2015. | 16:26
Zar grad ima toliko para da salje delegaciju na celu sa gradonacelnikom
cak u Kinu da prezentuje nas grad?
Kako ce nas to gradonacelnik predstaviti kad ne zna da sroci jednu
prostu recenicu bez citanja?
Zar nisu mogli pokazati nase kvalitete kad su gospoda Kinezi vec
bili tu u samom gradu?
Zar gospoda iz gradske uprave misli da je narod glup?
Kad dodju izbori narod treba da ih nagradi po zasluzi,samo
se bojim da ponovo ne promene politicke dresove i ponovo se
provuku kao zmije.
jovan  29. 07. 2015. | 18:11
Bravo Gradonačelniče!!!