Hrvati prebili mladića zato što je Srbin!

Novosti Online

27. 07. 2015. u 22:14

Huligani sa bejzbol palicama na železničkoj stanici u Zagrebu uleteli su u voz i pretukli J. G. (21) iz Silbaša, koji je krvav i sa teškim povredama putovao do Slovenije

Хрвати пребили младића зато што је Србин!

Foto: Blic.rs

HULIGANI sa bejzbol palicama na železničkoj stanici u Zagrebu uleteli su u voz i pretukli J. G. (21) iz Silbaša, koji je krvav i sa teškim povredama putovao do Slovenije.

- Bio sam pospan, jer je bilo jutro. Voz se zaustavio na železničkoj stanci u Zagrebu. Video sam grupu momaka koji su u rukama držali bejzbol palice. Uleteli su u voz i psovali nam majku srpsku. Udarali su mlađe. Starije nisu dirali. Tukli su me pesnicama i palicama kako po glavi, tako i po celom telu. Uspeo sam da vidim da su tukli još jednog momka iz Rume. Trajalo je kao čitavu večnost... Odjednom je neko povikao: „Policija“ i svi su se razbežali - kaže J. G., koji nije želeo da se njegovo ime pominje u novinama strahujući za svoju bezbednost.

Kaže da su pojedini momci nosili obeležja sa natpisima „Bad Blue Boys“, po kome su prepoznatljivi navijači zagrebačkog Dinama, i da mu nije jasno iz kog razloga su tukli momke u vozu.

- Ne znam koliko je još momaka dobilo batina, jer sam bio u šoku i sve me je bolelo. Nisam mogao da se pomeram i jedva sam govorio - priča J. G.

Kaže da ne zna ko je zvao policiju, ali da je pripadnik policije razgovarao s njim i uzeo mu podatke.

- Policajac me je pitao da li mi treba lekarska pomoć i odgovorio sam mu da on zaključi na osnovu toga kako izgledam, jer sam krvario. Međutim, dobio je poziv da dođe u obližnji park, gde se takođe dogodio incident u kom su učestvovali navijači. Policajac me je napustio, a voz je nastavio put i ostao sam u njemu. Kada sam došao u Sloveniju, otac me je čekao na stanici. Kako sam izašao iz voza, krenuo sam da povraćam krv. Prebacili su me u ljubljansku bolnicu, gde mi je ukazana lekarska pomoć. Nakon dva dana zatražio sam da dođem u Klinički centar Vojvodine - kaže J. G.

Lečenje u Ljubljani ga je koštalo 2.500 evra, a u Kliničkom centru Vojvodine do juče su mu rađene tri laserske operacije na oku, jer mu je od siline udaraca pukla mrežnjača. Ima sedam kopči ispod oka.

- Prosto mi nije jasno zašto mi nije ukazana lekarska pomoć, jer sam bio sav krvav i izubijan - kaže J. G.

U Ministarstvu spoljnih poslova Srbije saznajemo da je naša ambasada povodom incidenta uputila notu Ministarstvu spoljnih i evropskih poslova Republike Hrvatske, sa zahtevom za hitnu dostavu svih relevantnih podataka o ovom događaju uključujući i informacije o preduzetim merama za utvrđivanje identiteta i odgovornosti počinilaca. Ambasada je zatražila pojašnjenje razloga zbog kojih povređenom nije odmah ukazana neophodna lekarska pomoć.


MUP HRVATSKE: ODBILI SU LEČENjE

U ZAGREBAČKOJ Policijskoj upravi nam je rečeno da su policijski službenici zaprimili dojavu i na železničkoj stanici zatekli dva srbijanska državljanina starosti 21 i 28 godina, koji su izjavili da ih je fizički napalo više osoba. Oni su, kako kažu u zagrebačkoj Policijskoj upravi, odbili lekarsku pomoć nastavivši putovanje vozom za Ljubljanu.


Autor: Blic.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (42)

Иван Ц.

27.07.2015. 22:30

А баш прекјуче се испред моје зграде поносно шепурио комшијин рођак у Динамовој мајици... Наравно, нико га није дирао...

Утеривач

27.07.2015. 22:38

"Хрвати пребили Србина" Ни мањег народа ни већих фрустрација и комплекса! Ситне душe!

Miro Markovic

27.07.2015. 22:48

Srbi su strpljiv narod. Ume da podnosi sva maltretiranja i ponizavanja, Ali kad im "puke flm", pazite se Kurvati dobro. Srbi pamte i reckaju sva vasa "civilizovana ponasanja". Tako su Bosnjaci radili oko Srebrnice, dok ih nije uhatila srpska vojska. A posle, q q le le -- genocid! Sve zlo sto radite, vratice vam se trostuko i trostuko losije. Zapamtite to!

Samo polako

28.07.2015. 07:22

@Miro Markovic - A na osnovu čega znaš da su oni bili Hrvati? Zbog majice Dinama? Mogli su biti i Albanci, Bošnjaci pa čak i Srbi. Oteta devojka, nerasčišćen račun, osveta iz prošlosti. Za početak pročitaj Dnevnik s Pala od srbina Mladena Vuksanovića.

Владимир

27.07.2015. 22:48

И шта ће сада држава јадна Србија да уради, поводом овога што се десило??? Питам се ја као грађанин, и занима мене а сигуран сам и ширу јавност? Шта ће рећи спољни послови, и шта значи та нота, да ли ће неко да одговара за то? Или ће и даље да нас газе и туму? И ћтабо се десило да су то урадили овде у Србији?

dule

27.07.2015. 22:56

Tipicni Hrvati. Inace te BBB, i to njihovu najjacu grupu, su tukli Partizanovi simpatizeri iz Svajcarske, toliko o njima...

Јабре

27.07.2015. 23:02

Па што сте их пустили да вас бију разбиј једном зубе другом откини ухо па ћеш да видиш да ли ће још да те бију.

Вук

28.07.2015. 07:41

@Leonidas D. - Не могу они нас да уништавају толико колико ми можемо ићи код њих на одмор и дати им све што смо зарадили у току године.

yugovic

28.07.2015. 01:55

@vladimir - Sta se ocekivalo da MUP Htrvatske kaze .Nijesmo im ponudili pomoc .Bili i ostali bezkicmenjaci

Karadjordje

28.07.2015. 00:42

protesna nota nije dovoljna! Gađaju nam premijera u BiH, u Zagrebu tuku nam omladinu u vozu, kamenuju nas na KiM. Državo, ovo je nedopustivo, sve ima granicu!

Mex

28.07.2015. 01:11

Ovo vise nije " huliganizam " kako vole da kazu . Ovo je cist TERORIZAM i FASIZAM !! balije i vehabije su male Mace za ove fasisticke teroriste . Da vidimo dali ce neko odgovarati za zdravlje ovog mladica i sta ce uraditi vlada srbije povodom ovog slucaja ??? Ili ce se neko mozda izvinuti ...

Diana

28.07.2015. 01:12

Ma Hrvati su najgori divljaci na planeti. Gledaju te kao neke zveri , to smo moj otac I ja iskusili kada smo isli po neka dokumenta od pokojnog dede .Inace smo I ja I moj otac rodjeni u Americi pa su zanemeli . kad su to videli , a obracali su se sa nipodastavanjem o Srbima.

tatabata

28.07.2015. 02:56

A Beograd navalio u rvatske prodavnice I na rvatsko more. Po Beogradu se setaju rvati k'o kod kuce. A zna se dobro KO ima razloga za mrznju, ali jednostavno nismo takav narod. Mozda im se sa promenom vere nesto promenilo i u DNK??

Ivan

28.07.2015. 06:37

mogu da se kladim da bar polovina tih velikih hrvata u sebi ima srpske pokatoličene gene

Majka srpska

28.07.2015. 06:58

Ja u priči ne vidim razlog za šokantni naslov Hrvati ga tukli jer je Srbin. I povređeni mladić kaže " da mu nije jasno iz kog razloga su tukli momke u vozu."

IT

28.07.2015. 08:47

Ovo je primer da opet strane sile hoce da posvadjaju narod, nadju tako klince da naprave nered i mrznju medju ljudima a plate ih sitnim parama. Sramota je samo sto se nasa omladina tako prodaje za sitne pare a ne svataju koliko ce nas to sve kostati u buducnosti. A osim toga vise nikom ni ne verujem nista, ko zna samo sta nam se sprema kad svaki dan citamo najlose moguce vesti, pa to je vise psihicko ispiranje mozga postalo.... jel ima nesto lepo covek da procita pa da kazemo ajde ima nade...

mika

28.07.2015. 08:52

Mi to sve dobro znamo, znamo i da je to u skladu sa njihovom državnom politikom jer ne činjenje vlasti je podržavanje. E tu se mi razlikujemo od vas ,,braćo hrvati,, jer imamo državu, a budala svuda ima. Naša vlast sada treba samo da zamisli šta bi hrvati uradili da su na našem mestu pa da preduzmu bar jedan deo toga. Podelite to sa svetom narode!!!

Вук

28.07.2015. 08:57

хахахаххахаха коначно да неко објави како многи туристи из србије пролазе у ЕУ. Има још много сличних догађаја али их нико не обкављује и онда помислите како живе преостали срби тамо!?

Стиг'о Брат Марко из АМЕРИКЕ!

28.07.2015. 09:52

Pa zato sto su 3bebe pravi heroji.

Kole

28.07.2015. 10:16

Ma otkud to? Ma nemoguce, jaoj, kako smo iznenadjeni. Prosto ne verujem. Ma nije moguce, mora da im se ucinilo - otkud to u prijateljskoj EU da se desi? Nema veze, ipak idemo u EU - EU nema alternativu.

Svizac

28.07.2015. 15:52

@nikola - Dobro zapažanje. Taj vlak iz Srbije do stanice u Zagrebu je prošao pola Hrvatske i u njemu je bilo putnika svih nacionalnosti. Vjerojatno najmanje Srba. Takve nasilne i netolerantne skupine nisu specifikum samo ovih balkanskih prostora, ima ih i na mnogo civiliziranijem Zapadu.

Aлекса

28.07.2015. 11:23

хрватијанци лажови... одбио помоћ а био сав крвав?

Marko

28.07.2015. 15:15

Da li nesto drugacije ocekujete od fasista ? U glavama hrvata i dalje traje rat, treba izbegavati u sirokom luku tu mracnu zemlju. Oni koji idu ka Sloveniji i Italiji, treba da idu preko Madjarske. Em sto fasistima ne placate putarinu, em putujete bezbednije. Ja tako dugo godina radim.

munja

28.07.2015. 16:59

Da se to dogodilo u Srbiji, Sonja Biserko,Nataša Kandić i tako dalje, pa sve do MIP NDH, EU i UN rastočili bi Srbiju.Vlada Srbije ima viška građana pa ne reaguje, pa prisetimo se događaja, Rijeka, Vukovar,Split,Osijek i tako dalje.Hrvatska država za dokazane zločince ako su u problemu u Srbiji sve digne na noge od EU do UN.Nerazumem servilnost vlasti Srbije, među kojima od njih ima koji letuju u NDH a običan ne može da ostvari svoja prava u NDH.Što je previše, previše je.

4c

29.07.2015. 11:33

Redarstvenici su vas i tukli,al preobuceni u navijace i da vam pruze ljecenje?Dobro ste i prosli.