• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dačić: Španija i Mali ne menjaju stav o Kosovu

Izvor Tanjug

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić imao u Madridu odvojene susrete sa šefovima diplomatije Španije i Malija koji su istakli da te dve zemlje neće podržati prijem Kosova u Unesko.

Dačić se najpre sastao sa predsednikom Senata Španije Pio Garsijom Eskuderom i sa svojim kolegom ministrom inostranih poslova Španije Hoseom Manuelom Garsija-Margaljom, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Nakon razgovora, Dačić je istakao da je Španija prijateljska zemlja koja potpuno razume pitanja i probleme teritorijalnog integriteta i separatizma i da je još jednom potvrđena naša velika privrženost principima međunarodnog prava.

"Španija je ponovila da neće menjati stav o Kosovu i Metohiji, da se zalaže za evrointegracije Srbije, kao i da se zajedno pripremamo za obeležavanja jubileja koji je sledeće godine, a to je 100 godina diplomatskih odnosa Srbije i Španije", rekao je Dačić.

Šef srpske diplomatije, koji u Madridu učestvuje i na sastanku na visokom nivou Komiteta Saveta bezbednosti UN za borbu protiv terorizma i zaustavljanje protoka stranih boraca, najavio je razgovore i sa drugim ministrima.

Dačić se tokom dana susreo i sa ministrom spoljnih poslova Malija koji je čvrsto ponovio da ta zemlja neće menjati stav o Kosovu i Metohiji.

Prethodnih godina, kako je podsetio, bilo je različitih novinskih napisa i priča i u samoj Prištini o poziciji Malija kada je reč o Kosovu i Metohiji.

"Oni poštuju Srbiju kao nastavljača bivše Jugoslavije, to je još iz vremena Josipa Broza Tita. Mi želimo da unapređujemo odnose i da razvijamo odnose kakvi su nekada bili", rekao je Dačić.

Šef srpske diplomatije naglasio je da je danas razgovarao i o zahtevu Kosova za prijem u Unesko, kao i da i Španija i Mali neće podržati takav stav.

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Marko Marko

Zamisli život u ritmu muzike za ples... u glavnoj ulozi Dačić i Siniša Mali

ČUBURA

Proklet, ko KosMet izda-o?!

Djeka

Sinisa Mali ?? :D

special image