Vesti

0

DS: Nova zapošljavanja kao predizborni adut SNS-a

Autor: SA

Izvor: Tanjug

DS: Nova zapošljavanja kao predizborni adut SNS-a

SNS u Novom Sadu “uveliko se priprema za predstojeće lokalne izbore, što se jasno vidi po novim planovima zapošljavanja u javnom sektoru do kraja 2015. godine”, tvrde u novosadskom DS-u.

U saopštenju je navedeno da će Javno-komunalno preduzeće “Lisje” u drugom polugodištu zaposliti novih 25 radnika na privremenim i povremenim poslovima, kao i da je po istom osnovu ranije angažovano njih 20.

“Zato su i sredstva za plate zaposlenih po tom osnovu povećana za 16,5 miliona dinara (sa 13,5 miliona na 30 miliona), što do kraja godine daje mesečni prosek od 110.000 dinara bruto zarade po novoprimljenom radniku”, preciziraju u DS-u.

Oni kažu da će “novozaposleni naprednjaci” u “Lisju” imati “bezmalo duplo veće plate od nastavnika i profesora u školama i znatno veće zarade od lekara.

U saopštenju se ističe da je u preduzeću “Lisje”, koje upravlja  grobljima, krajem prošle godine otpušteno 129 radnika, “za koje navodno nije bilo posla”, kao i da je iz gradskog budžeta isplaćeno 60 miliona dinara”.

Novosadski DS smatra da se zapošljavanje novih radnika u “Lisju” neuspešno pokušava pravdati povećanjem obima posla, pošto to preduzeće preuzima i groblja u svim naseljima na području grada.

“Srpskoj naprednoj stranci još samo nova zapošljavanja u javnom sektoru mogu biti predizborni adut, budući da su rezultati njihove vladavine u Novom Sadu više nego porazni”, navodi se u saopštenju iz DS-a.

Demokrate tvrde i da je “Lisje” od 2008. do 2012. godine, kada su oni predvodili novosadsku vlast, poslovalo s dobitkom da bi već u 2013. godini to preduzeće, pod vođstvom SNS-a, zabeležilo “gubitak od 105 miliona dinara.

 

Šta je sa rekonstrukcijom kliničkih centara

Vlada u senci Demokratske stranke kritikovala je danas stanje u zdravstvu, postavljajući pitanje zašto se kasni sa projektom rekonstrukcije kliničkih centara u Srbiji.

"Vlada u senci postavlja pitanje dokle se stiglo sa projektom rekonstrukcije četiri klinička centra, da li su završeni planovi i kada će biti raspisani tenderi za izgradnju kliničkih centra", navodi se u izjavi ministarke za zdravstvo i socijalnu zaštitu vlade u senci DS Nade Čemerlić Ađić koja je upućena medijima.

Tvrdeći da je dugogodišnje "nesposobno vođenje Ministarstva zdravlja danas dovelo do još gore situacije", ona pita da li će biti rekostruisana i modernizovana sva četiri klinička centra ili će eventualno biti dva i ko će o tome odlučivati.

U izjavi se podseća da je projekat rekonstrukcije pokrenut 2003. godine.

 

SNS: Optužbe DS licemerne da bi prikupili političke poene

Gradski odbor Srpske napredne stranke Novi Sad poručio je danas Demokratskoj stranci da je krajnje licemerno da oni koji su upropastili komunalna preduzeća u tom gradu i pokrali građane optužuju druge za bilo šta kako bi prikupili političke poene.

"Krajnje je licemerno da oni koji su upropastili JKP i JK u Novom Sadu, oni koji su pokrali građane Novog Sada i Vojvodine, oni koji kriju broj zaposlenih u Pokrajinskoj administraciji, kao najveću tajnu, optužuju za bilo šta, pokušavajući na taj način da prikupe po koji predizborni politički poen", navodi se u saopštenju novosadskih naprednjaka.

Oni navode da se SNS od kad je preuzela vođenje grada, bori da obnovi i stavi na noge sve ono što su demokrate uspele da upropaste i osakate, i sve u skladu sa zakonom i u korist građana Novog Sada, kako bi Novi Sad bio dobro mesto za život, i kako bi Novosađani mogli da žive lepše u njemu.

"Ono na šta demokrate treba da odgovore, i na šta svi građani Vojvodine zaslužuju odgovor jeste gde su sve one pare iz RBV i fondova, kao i koliko je tačan broj zaposlenih u Pokrajinskoj administraciji, pošto se taj broj čuva kao najveća tajna, i zašto pojedini zaposleni imaju po dva ugovora o radu", zatražio je SNS iz Novog Sada.

Gradski odbor Srpske napredne stranke Novi Sad pozvao je demokrate da daju odgovore koje građani Vojvodine zaslužuju i da prestanu sa pisanjem besmislenih saopštenja kako bi pokupili po koji jeftin politički poen i sačuvali svoje fotelje, navodi se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR