Goran Jevtić optužen da je obljubio tinejdžera

E. H.

24. 07. 2015. u 14:37

Glumac Goran Jevtić mogao bi uskoro da se nađe pred sudom. Na teret mu se stavlja da je prošle godine u Somboru primorao maloletnika na seks

Горан Јевтић оптужен да је обљубио тинејџера

Goran Jevtić

PROTIV beogradskog glumca Gorana Jevtića (37), Osnovno javno tužilaštvo u Somboru podiglo je pre nedelju dana optužnicu zbog sumnje da je prošle godine u tom gradu obljubio maloletnu osobu.

Tužilaštvo ga tereti za krivična dela obljuba nad nemoćnim licem, za koje je zaprećena kazna od dve do deset godina, kao i za krivično delo nedozvoljene polne radnje, za koje je predviđena novčana ili kazna zatvora do tri godine.

Podsetimo, krivičnu prijavu protiv Jevtića, policiji je prvo podneo otac 14-godišnjeg dečaka, uz tvrnje da mu je obljubio sina u toaletu somborskog pozorišta i to tokom održavanja festivala "Pozorišni maraton". Kako je ranije objavljeno, otac je nešto kasnije prijavu povukao, ali je dečakova majka ponovo aktivirala, podnevši je Tužilaštvu.

Maloletni dečak se, navodno, zbližio sa Jevtićem, koji mu je omiljeni glumac, i zajedno su tokom festivala izlazili na predstave i u kafane. U krivičnoj prijavi protiv glumca, prema onome što je pisano, navodi se dečakova verzija događaja, prema kojoj se sve događalo u četiri sata posle ponoći. Navodno su obojica bili pripiti i glumac ga je u jednom trenutku poljubio. Dečak ga je, kako se tvrdi odgurnuo, ali ga je Jevtić tada seksualno iskoristio.

Prema dečakovoj priči sve se dogoilo u toaletu, iz koga je, kako je kasnije ispričao i jedan od svedoka, maloletnik istrčao uplakan.

Podizanju optužnice prethodila je istraga, tokom koje je saslušan Jevtić, ali i maloletnik i njegovi roditelji, i nekoliko svedoka. Jevtić je tvrdio da nije počinio krivično delo koje mu se stavlja na teret.

U odbranu Jevtića stale su njegove kolege, koje su pokrenule i potpisivanje peticije podrške. On se povodom čitavog slučaja nije oglašavao, ali su pojedini mediji preneli da je on odbacio te optužbe uz tvrdnju da je reč o "glupostima".


ZAPOSLEN U "BOŠKU BUHI"

GORAN Jevtić je rođen u Mladenovcu 1978. godine. Glumu je diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 2001. godine i stalni je član pozorišta "Boško Buha". Za umetnička ostvarenja nagrađivan je nagradama "Zoran Radmilović", "Ljubinka Bobić", "Gita Predić Nušić" i brojnim drugim priznanjima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (26)

limun

24.07.2015. 15:01

pogledam ovaj lik sa slike gore,pa se onda osvrnem na neke druge glumce,npr glogovca,jezdica,trifunovica,cetkovica, isl,i nekako odma vidim ko je ko...

Нови Рас

24.07.2015. 15:07

Чему "служи" текст ???!? Шта ако је дете "опседнути фан"... ради машта, хормони... "разапети" ћемо је... ?!!??!Шта је са глумцем... наслов или тужба за ... ??!?!!??

kum zorzo

24.07.2015. 15:15

decko i ako jeste gej, to ne znaci da je pedofil,manijak,lakse malo ne moramo odmah da ga razapnemo i zabadamo ekser u saku

Miloš

24.07.2015. 16:08

@kum zorzo - Ne mora da znači ali, statistički 70% gayeva su pedofili. To jeste poremećaj ili bolest. Sada tebe marketingom što su ubedili da je to kao ok ili opušteno, to je druga stvar.

VV

24.07.2015. 15:19

A koliko su kritikovali Blic sto je na naslovnoj strani stavio vest. Boze moj, svako je nevin....Te price o nevinosti se mnogo zloupotrebljavaju.Postoje osnovane sumnje. koje se ukoluko je pravde uvek potvrde.

MOРАВАЦ

24.07.2015. 15:29

Ništa čudno od glumca koji u filmu Srdjana Dragojevića sa ostalom glumačkom ekipom propagira homoseksualizam,sve su nam to tekovime EU u koju nas ova vlast vodi u kojoj uzgred rečeno vladaju bolesni zakoni,u Holandiji skoro legalno postoji pedofilska stranka...

kum zorzo

24.07.2015. 16:14

@MOРАВАЦ - dragan djuric ubica tijane djuric je heteroseksualac,malisa jeftovic heteroseksualac,darijan music....ja se vise plasim tako plitkih neukih heteroseksualaca kao ti nego li geja sa visokom skolskom spremom

MOРАВАЦ

25.07.2015. 23:46

@MOРАВАЦ - Zorzo vidim da si frustriran iz nekog razloga,verovatno te je ostavio dečko i zao mi je zbog toga.U pravu si ja sam plitak heteroseksualac koji za razliku od tebe ima normalne i zdrave poglede na svet oko sebe.Bog je stvorio Adama i Evu a ne Adama i decka mu ili Adama i dete.Izaddji i prosetaj kroz grad toliko lepih zena oko tebe...da si kojim slucajem zensko mogao bih da ti pomognem...

Nenad

25.07.2015. 05:57

Ne mogu da sudim o tome da li je to uradio ili ne, ali jedna stvar mi je zapala za oko: u tekstu pise da klinac ima 14 god, da su izlazili po kafanama i da su bili pripiti. Moje pitanje je: Ko je maloletniku dao da pije alkohol, kad je to protivzakonito? Jevtic? Ako je on, onda tu nesto smrdi!

MM

25.07.2015. 06:22

Sta bi sa svim onim popovima sto su silovali maloletnu decu? Koja je kazna tu propisana? Od premestaja u drugu parohiju do slanja u prevremenu penziju, onda se sve stisa, u narodu kolektivna amnezija, reset, i sve ispocetka.

Vojvodina

25.07.2015. 06:58

Sta ce bre dete u 4 sata ujutru pripit na ulici. Roditelje pred socijlne radnike isto.

ator

25.07.2015. 08:25

to sto je on nagtadjivan nema blage veze sa onim sta mu se pripisuje.mogu glumci da pisu milion peticija,neka dokaxe da nije ,pa peticija za maltretiranje od strane medija.ja licno ne bi voleo da se to desilo.

zum

25.07.2015. 09:19

@ator - Optuženi ne mora (a najčešće i ne može, osim kad ima čvrst alibi) da dokazuje da "nije", zato tužilac mora da dokaže da "jeste", da bi bilo osude. Inače, bez obzira na to šta se stvarno desilo, u ovom slučaju ima mnogo više krivaca nego što na prvi pogled deluje.

Roditelj

25.07.2015. 11:57

4 ujutro! Pripiti?! Znači i dečak pripit, bez roditelja!! 14 godina nije malo da se ne može odbraniti i dozivati u pomoć, a da to niko ne čuje! Zašto je otac povukao optužnicu,a onda je majka podnela...Gde se nalazio taj toaelet?

zum

25.07.2015. 13:40

@Roditelj - Roditelju, realan si, svaka ti čast. Svi oni "svedoci", koji su dečaka videli kako "izlazi uplakan" iz pozorišnog toaleta, lako bi ga čuli, samo da je dozivao upomoć. I ja sam roditelj maloletne muške dece, za koju znam da ne bi mogla biti seksualno iskorišćena, osim pod pretnjom oružjem, što ovde sigurno nije bio slučaj. Jevtić baš ne deluje kao neki siledžija-snagator, koji lako i nečujno može da siluje momka na javnom mestu.

Kosta

25.07.2015. 12:46

On ako glumi u filmi"parada" ne mora da znaci da je i u privatnomzivotu,a ima detektor lazi pa izvolte.

Miki

25.07.2015. 16:47

Podnošenjem krivične prijave, najveća šteta se nanosi dečaku od 14 godina, jer seksualnost u tom osetljivom razvojnom dobu ne bi trebalo da bude predmet nikakve sudske rasprave i može da uzrokuje mnogo veću traumu od događaja koji je ovde naveden kao povod. Dečko je, hvala bogu, živ i zdrav, a sve ostalo će regulisati sam život. Umesto što se obraćaju sudu, roditelji bi zaista trebalo da preispitaju sopstvenu odgovornost za to što im dete od 14 godina pije i van kuće je u 4 ujutro.

Le Mi

25.07.2015. 23:10

alo pa on je glumac, javna ličnost, a njima je sve dozvoljeno i njima se u ovoj zemlji gleda kroz prste za sve sto naprave......

dule trubica

26.07.2015. 02:17

Obljuba maloletnika je apsolutno krivicno delo, u ovom slucaju isto tako roditelji ovog deteta trebaju biti kaznjeni sto su dopustili maloletniku od 14 godina da pije i skita kao pasce u 4 ujutro i to sa pomenutom osobom.

Anja

29.07.2015. 11:05

Seks punoletnog lica sa maloletnikom je krivično delo, bilo ili ne bilo prisile. Čak i ako nije dečaka primorao na seks, to je krivično delo. Okolnosti mogu da utiču na smanjenje ili povećanje kazne zatvora, ali ostaje da je to krivično delo. Nemam ništa protiv gej populacije, ali protiv krivičnih dela imam, a seks sa maloletnim licem to jeste. Međutim, svako je nevin dok se ne donese presuda tj dok ne bude osuđen zvanično. To se previše često zanemaruje.

Anja

29.07.2015. 11:07

Zaboravila sam da su i roditelji odgovorni za to što su maloletnom detetu dozvolili da se skita bez roditeljskog nadzora. Tu ima posla i za Centar za socijalni rad.