Petak, 24.07.2015.

12:44

Imamo psa vodiča za slepe, ali ne i dresere

Prvi pas vodič za slepe osobe u Srbiji nalazi se na obuci u Sloveniji jer u Srbiji nema licenciranih dresera pasa za potrebe osoba sa invaliditetom.

Izvor: Beta

Default images
Foto: Tanjug

Pas je plaćen 15.000 evra.

Udruženje slepih i slabovidih "Beli štap" navelo je da je od svog osnivanja 2003. godine, radilo na otvaranju domaćeg centra za samostalno kretanje i dresuru pasa vodiča.

"Udruženje slepih i slabovidih Srbije 'Beli štap' pokrenulo je 8. avgusta 2013. godine kampanju za kupovinu prvog psa vodiča za slepe u Srbiji i školovanje licenciranih dresera pasa za potrebe osoba sa invaliditetom. Astor, prvi pas vodič za slepe u Srbiji, trenutno se nalazi na obuci u SLO CANIS organizaciji u Sloveniji jer kaod nas nema licenciranih dresera pasa a očekujemo da od 1. oktobra, Astor postane redovni pratilac slepe osobe u Srbiji", piše u saopštenju.

Savez udruženja "Beli štap" postao je 2014. godine član Evropske organizacije pasa vodiča koja se bavi unapređenjem rada sa psima i osobama sa invaliditetom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: