Jusufspahić: Srpski narod nije genocidan, Mladić jeste

Tanjug

18. 07. 2015. u 16:06

Zamenik reis ul uleme Islamske zajednice Srbije i srbijanski muftija Muhamed Jusufspahić kaže da srpski narod nije genocidan, ali da je Ratko Mladić bio

Јусуфспахић: Српски народ није геноцидан, Младић јесте

Muhamed Jusufspahić

BEOGRAD - Zamenik reis ul uleme Islamske zajednice Srbije i srbijanski muftija Muhamed Jusufspahić kaže da srpski narod nije genocidan, ali da je Ratko Mladić bio.

“Bože sačuvaj, srpski narod nije genocidan. Srpski narod nije istrebitelj, ali je Ratko (Mladić) bio. Mi se nismo kolektivno rađali, nećemo tako umirati, niti ćemo kolektivno pred Bogom odgovarati”, rekao je Jusufspahić za agenciju Sputnjik.

Prema njegovim rečima, suština kolektivna ili sabornost je da se pomogne svakom pojedincu da ne zaboravi Boga.

“Ima društava koja pomažu pojedincima da Boga zaboravi, mi smo u takvom društvu”, rekao je i dodao da “ko ubije jednog, kao da je ubio čovečanstvo”.

Pročitajte još:

* "Pucali ste na mene, ja vam opraštam i poklanjam život!" (VIDEO)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (45)

Teča

18.07.2015. 16:20

Super. Doneti rezoluciju u kojoj će se proglasiti da je Ratko bio genocidan. I idemo dalje. Podržavam ovo!

Milutin

18.07.2015. 16:21

Ti nisi stručan da kvalifikuješ krivično delo genocida. Ti si čovek koji je učio i prihvatio na sebe da prenosi veru i sprovodi je u delo. Kada za nekoga kažeš da je genocidan kao čovek moraš shodno tvojoj veri prvo da iz svojih redova osudiš i navedeš ime i prezime goncidne ličnosti pa onda da navodiš genocidnu lićnost koja pripada drugoj veroispovesti.

Besposlen

18.07.2015. 16:30

Uvaženi Muftijo na drugi dan bajrama treba širiti ljubav i radost, a ne mržnju!A kao drugo, muftija ne treba da se meša u politiku, a ako se već meša onda treba da bude objektivniji i da kaže šta je to Naser Orić i da li je bliže genocidu uništavanje celih srpskih sela u oklini Srebrenice od strane Naserovih koljača koji su ubijali pretežno žene, decu, starce... ukupno blizu 3.500 a Mladić je sve muslimanske civile žene i decu pa čak i neke vojnosposobne prevezao na sigurnu teritoriju

Jasenovac

18.07.2015. 16:33

Po čemu to gospodin Ratka Mladica naziva genocidnim kada je oslobodio izene i decu i nikoga nije ubio ili poslao na streljanje? Zašto nekaze to za Orica za kojeg postoje svi dokazi da je lično umio i ucestvovao u ubistvima civila Srba i "nelojalnih" muslimana? Ratko Mladic im je ocitao lekciju iz ratne taktike i to ga čini velikim za Srpski narod i nikad nije naredio ubistva civila.

RS Krajina

18.07.2015. 16:35

Dokle vise cemo da trpimo ubijanja i ponizavljanje nas Srba?Pa dosta je bilo!Sta su drugi radili Srbin nikad nije!Ostavite nas na miru !

paja

18.07.2015. 16:37

muslimani,šiptari ,hrvati i ostali neprijatelji Srpskog naroda uporno guraju svoju priču nije nego

Драгомир

18.07.2015. 16:46

Господине Спахићу,прво је твој потурица а србин Насер Орић јуришао на незаштићена српска села из заштићене зоне УН и са својима убијао!Онда су срби под командом Младића извршио освету.И зато можемо да дискутујемо годинама.Срби у Сарајеву имали свадбу и потурица јурнуо и кукавички убио свата!А исценирани напад на сарајевску пијацу?Потурице поставиле бомбу и поубијали своје а камермани иза ћошка чекали!Срби не умеју да плачу пред светом ?

Alexandar

18.07.2015. 16:47

Gospodine Jusufspahicu,sve ovo vreme sam Vas zdusno podrzavao jer ste bili dosledni i nepromenljivi a samim tim jedinstv eni.Ova izjava vam nije trebala jednostavno iz prostog razloga sto se istina ne zna sto jako dobro znate.Molim Vas da se strpite I sacekate istinu.Budite ono sto ustvari I jeste, realan I dobar covek I ne kvarite dosadasnje!Pozdrav

piksi

18.07.2015. 18:19

@Alexandar - e moj aco i ovaj je pokazao svoje pravo lice-najzad su maske pale a gospodina je glumio i nije izdržao-mržnja ih izjeda i svi su na istom zadatku-upamet se narode Srpski

La Vera Storia

18.07.2015. 16:50

Нити је српски народ геноцидан,нити је Ратко Младић геноцидан! Запамтите то!

Dragan Lo

18.07.2015. 16:51

Poštovani Muftijo, premalo je suštine, a previše forme u Srebrenici..Bosni..Balkanu i Svetu. Previše ubijenih, nedužnih... i svi su rođaci nastali i ostali od prethodnih ubistava, spremajući se za sledeća. Možda jedan ili sto jedan jeste neispravan, ali popravka nam treba kolektivno. Nama, poštovani Muftijo, ne tebi, ne meni - nama, ma kom se bogu molili.

Alexandar

18.07.2015. 16:55

Zamolio bih Vas za komentar licnosti Alije Izedbegovica jer se za njega i o njemu sve zna !Hvala I svako dobro

posteno govoreci

18.07.2015. 17:05

ocigledno da muslimani misle da kada krenu da ubijaju Srbe, niko nema pravo da ih zaustvalja...ako se neko i drzne, oni ce ga proglasiti za genocidnog...

moja malenkost

18.07.2015. 17:06

Neka se izjasni o turskom genocidu nad Jermenima.Ima nesto jadno i ocajno u njihovom insistiranju da je bio genocid. Kao da su svesni svoje mrznje pa moraju i Srbe da ocrne i da ubede sebe da i Srbi ne valjaju.

Dumar

18.07.2015. 17:36

Gospodine Jusufspahicu, Ratko nije genocidan, on je general sa zavrsenim svim skolama, on ne moze da je genocidan. Da li je mogao bolje? Da li je bolje mogao NATO? Ostavimo ístoriji, reci ce ona svoje. Vama treba krivac, Ratko to nije.

Србин Православац

18.07.2015. 17:47

Postovani muftijo ! Ja sam vas uvek cenio po pameti i obrazovanju ! Ovo sto ste sada rekli , uvredili ste zdrav razum i postenje. Mi svi znamo ko je poceo ratnu golgotu ( zapadne zemlje evrope , na celu sa amerikancima ) na ovim prostorima , a danas vi nam govorite da je nas general genocidan ? ? ? Mi znamo da je , na ovim prostorima bio gradjanski rat , zato vi ne mozete govoriti ko nije a ko je bio zlocinac .Na kraju balade , uvek padaju maske ! ! !

Milos Rasuo

18.07.2015. 17:49

O Mladicu nemas pravo pricati a bolje se pozabavi Oricem. On je tvoj. Mladic zenu i decu nije taknuo a Oriceva najmladja zrtva je imala 5 gofina a najstarija 89. Mladic takodje starce nije dirao. Do danas sam vas postovao a od danas zrno postovanja prema vama nemam.

Ivan Zgrozeni

18.07.2015. 18:00

Muftija nijednom recju ne pominje zlocine muslimanskih terorista kojima je holandski bataljon godinama cuvao "bezbednu zonu". Mladic je pogresio sto zlocince nije predao pravosudnim organima, no, secate li se ustaskih terorista koji su razmenjivani za srpske civile? Verovatno bi i muslimanski zlocinsi pod pritiskom svojih sponzora na Milosevica takodje bili oslobodjeni. Uostalom, ko bi pokusao da kamenuje Vucica da su zlocinci pohapseni, osudjeni i bili u zatvoru? Zapad i muftija su licemerni.

damjan

18.07.2015. 18:17

Muhamed Jusufspahic je, mislim, dobronameran covek. Dovoljno je pogledati njegovu facebook stranicu koju celu pise cirilicom. Mislim da bi se izjasnio kao Srbin musliman da sme, da nije pod pritiskom. Isto je sa generalom Mladicem. On ne veruje stvarno da je general Mladic, koji je pustio muslimanske zene i decu da idu, genocidan, ali mora tako da kaze, jer ga vec dovoljno pritiskaju.

nesa

18.07.2015. 18:18

gospodine postujem vas rad i trud o pomirenju. da nije bilo generala mladica karadzica krajisnika plavsic srba u bosni i hercegovini ne bi bilo

ACA B.

18.07.2015. 18:20

Uz duzno postovanje prema gospodinu Jusufspahicu kao velikom Srpskom patrioti,mislim da nije upravu za generala Ratka Mladica.U Srebrenici nisu stradali nevini i nenaoruzani,zena i deca,vec Naserovi krvnici,mudzahedini i dzihadisti,odgovorni za hilade mrtvih Srba,kako pravoslavne tako i muslimanske veroispovesti na podrucju Srebrenice i Bratunca.

Cima

18.07.2015. 18:30

Kad god spomenete Ratka, morate spomenuti i Orica. Sve drugo je navijanje. Budite toliko objektivni, odredite se i prema Oricu. Ne mozete to da precutkujete.

Dragan

18.07.2015. 18:47

Stara priča. Nema muslimana na ovim prostorima koji drugačije misli. Čak i nakorektniji među njima, kakvim su mnogi smatrali upravo gospodina Jusufspahića, misle isto, samo znaju da to upakuju u lepše pakovanje. Ali takav stav ne treba mrzeti i nipodoštavati. Naprotiv, treba poštovati jer oni, za razliku od nas, znaju i hoće da se bore za svoje interese. Na žalost, njihovi su interesi svagda bili na štetu naših i kad god je bilo prilike

damjan

18.07.2015. 18:58

Zato samo kazem...ne treba se ljutiti na Muhameda i treba ga razumeti. On nije Salih Selimovic, Amir Camdzic...da sme da kaze sta stvarno misli( i ono sto govori je previse). Hodzi u Bosni umalo je odletela glava, sin mu pretucen, on morao da se iseli iz mesta...samo zato sto je rekao da je protiv vehabija. Zamislite tek kada bi muftija rekao sve sto misli.

Gresni pop Milorad

18.07.2015. 19:19

@ - General Mladic jeste genocidan sto je naredio da se muslimanska deca i zene prebace u Kladanj, sto im je garantovao bezbednost i u tim teskim vremenima maltene poklonio zivote.Dali je to isto uradio i Naser Oric u Kravicama i ostalim Srpskim mestima muftija,pitam ja vas?

ЗВЕЗДАН

18.07.2015. 19:40

Перфидно. Окрени обрни, на све начине се покушава да се провуче и да се свугде убаци појам геноцид, којим би се описала страдања босанских муслимана у БиХ. Да се приметити да су и „духовни“ предводници, босанских муслимана, веома политички ангажовани и да својим деловањима и реториком не шире дух мира и толеранције, већ потпаљују острашћена осећања у сврху радикализације народа.

Ивица

19.07.2015. 01:45

А да ли сматра да су муслимани у "SS-ханџар дивизији" за време рата као Хитлерова војска били геноцидни према српском живљу, у просторима у којима су они играли улогу господара живота и смрти? Зна тај да ни Младић није геноцидно настројен и одлично му је познато да је Сребреница одговор и за деловња муслимана током њиховог пира над Србима 40-тих година, као и почињених масакра 50 година касније на истим просторима. Прочитан је.

Predrag Zdrale

19.07.2015. 06:03

Gospodin General Ratko Mladic je jedan casni i posteni covek i Srbin a to vi svi dobro znate nego vam je muka sto je odbranio Srpski Narod u BiH od vaseg "handzara" pa ga sad kudite i ogovarate.

SOS

19.07.2015. 10:30

Najvece genocidne tvorevine su Hrvatska i Bosna i Hercegovina napravljene na visevjekovnim genocidu nad Srbima.

Новак

05.08.2015. 10:21

Чудно неко време у коме постоје још увек партизани али и НАТО патризани, четници а ли иНАТО четници и Муслимани али и НАТО муслимани. А за ИСИЛ, гдине. Јусуфспахићу смо мисви исти а ви сте им поготово неомиљени. Зато будите мало објективнији јер је било приближно исто злочина на обе стране. Знате онај закон о акцији и реакцији?

V.Petrovic

06.08.2015. 00:05

Ti si verski sluzbenik odkud tebi pravo da nekog osudjujes i to da je genocidan nije li to malo sramota Jusufspahicu id vas.Za to sta tvrdite gospodine trebaju dokazi ne samo vasa rec kao verskog staresine, mislim da se zna zasto to radite da bi sebe zastitili naravno.