Kopola kuvao pastu na Kubi, voleo bi da snimi film na ostrvu

Tanjug

17. 07. 2015. u 15:13

Proslavljeni američki reditelj Frensis Ford Kopola posetio je ovih dana Kubu gde je bio gost Međunarodne škole filma i televizije čijim je studentima pripremio svoje čuvene špagete

Копола кувао пасту на Куби, волео би да сними филм на острву

Foto: Tanjug, AP

HAVANA - Proslavljeni američki reditelj Frensis Ford Kopola posetio je ovih dana Kubu gde je bio gost Međunarodne škole filma i televizije čijim je studentima pripremio svoje čuvene špagete.

Reditelj trologije "Kum" i ratne drame "Apokalipsa" susreo se sa studentima škole u San Antoniju de los Banos kako bi s njima razgovarao o filmu i pokušao da inspiriše novu generaciju filmadžija.

Višenagrađivani sineasta je nakon razgovora otišao u kuhinju i skuvao špagete sa sastojcima koje je sam doneo.

Okružen kuvarima i studentima, Kopola je ubacio špagete u lonac s vrelom vodom i pripremio sos.

"Pogledajte me! Volim da jedem... Kada sam bio u vašim godinama nisam imao novca. Zato sam danas pozamašan jer sam jeo samo špagete i sir. To je bilo najjeftinije", kazao je on.

"Naučio sam da kuvam kako bih imao šta da jedem. Zvao bih majku i pitao je kako nešto da skuvam. Ili kada bih video nešto što bi mi se dopalo uvek bih se potrudio da naučim kako da to spremim", naveo je 76-godišnji reditelj.

Kopola je svoje filmove snimao na najrazličitijim, egzotičnim lokacijama, a od kada su Vašington i Havana odlučili da obnove diplomatske odnose, on razmišlja da snimi film i na Kubi.

"Kuba bi bila divno mesto za snimanje filma", istakao je on.

"To je prelepo mesto. Prelepa zemlja. Havana je predivan grad", zaključio je Kopola, prenosi Rojters.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije