Capital.ba

Merkel preporučuje sporazum parlamentu

13.07.2015. / 11:09

merkelBRISEL, Njemački kancelar Angela Merkel izjavila je danas da će preporučiti njemačkom parlamentu da odobri otvaranje pregovora sa Grčkom o trećem paketu finansijske pomoći nakon što grčka skupština usvoji dogovoreni program i inicijalne zakone.

Merkelova nije rekla kada će to učiniti, ali je izjavila da će ove sedmice dostaviti pozitivan izvještaj nadležnoj parlamentarnoj komisiji, prenose agencije.

Ona je dodala da je bolje da se poslanici ne pozivaju da prekidaju godišnje odmore dok ne bude sigurno da je mjere usvojio grčki parlament.

“To će biti dug i težak put”, rekla je Merkelova odgovarajući na pitanje da li vjeruje da će Grčka primijeniti bolni reformski paket.

Ona je priznala da je Njemačka odustala od zahtjeva da Grčka privremeno napusti evrozonu ukoliko ne ispuni uslove za novi paket pomoći.

“Nije nam potreban plan B zato što je usvojen plan A”, rekla je Merkelova poslije maratonskog samita lidera evrozone u Briselu.

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!