Nedelja, 12.07.2015.

21:15

Ponta podneo ostavku na funkciju u partiji

Rumunski premijer Viktor Ponta podneo je ostavku na mesto predsednika vladajuće Socijaldemokratske partije.

Izvor: Beta

Default images
foto: Beta/AP

On je rekao da želi da se bori da dokaže da nije kriv za optužbe o korupciji podignute protiv njega.

Viktor Ponta nalazi se pod istragom zbog pranja novca, utaje poreza i sukoba interesa. On odbacuje bilo kakvu krivicu.

Rumunski predsednik Klaus Johanis pozvao je Pontu da podnese ostavku na mesto premijera što je on odbio. Navodi koji mu se stavljaju na teret potiču iz vremena kada je Ponta radio kao advokat, od 2007. do 2008. i kada je bio poslanik.

Ponta je na svom Fejsbuk nalogu danas napisao da napušta mesto šefa stranke da bi dokazao svoju nevinost. On treba sutra da se pojavi pred tužiocima za borbu protiv korupcije. Četrdesetdvogodišnji premijer bio je odsutan tri nedelje tokom kojih je imao operaciju kolena u Turskoj a na dužnost se vratio u četvrtak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

21 h

Podeli: