Ko je grlio Ciprasa i čemu mini cveće?

U Briselu je danas popodne počeo vanredni samit devetnaest članica evrozone na kome bi trebalo da se donese konačna odluka da li će Grčka ostati u toj grupi.

Svet

Izvor: B92

Nedelja, 12.07.2015.

17:29

Default images
Foto: Beta/AP

Na početku samita prilikom susreta Aleksis Cipras i Žan - Klod Junker prijateljski su se zarglili što se tumači kao znak istinskog napretka.

Ipak, nije dobio zagrljaj od Angele Merkel.

Jeron Dijselblum, šef Evrogrupe koji je zakazao ovaj sastanak kaže da je pređen dug put ali da je ono najteže tek pred njima. I dok lideri naporno rade i raspravljaju o Grčkoj, pažnju privlači nekoliko minijaturnih cvetnih aranžmana ispred njih. Francuska ne želi da Grčka izađe iz evrozone, a Nemačka poručuje da je izgubljeno poverenje, uoči sastanka devetnaest šefova država evrogrupe.

“Ako Grčka više ne bude u evrozoni to će značiti da Evropa više ne napreduje, a to ne želim“, izjavio je francuski predsednik Fransoa Oland u Briselu.

Predsednik Evropskog parlamenta Martin Šulc izjavio je da Grčka i njeni građani ne moraju biti poniženi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

21 h

Podeli: