Sreda, 08.07.2015.

19:45

Dodik: Hvala Rusiji, nije vreme za trijumfalizam

Rusija nije dozvolila da se usvajanjem rezolucije o Srebrenici problematizuje situacija i pojačaju podele u BiH, istakao je predsednik RS Milorad Dodik.

Izvor: Beta

Default images
Foto: Beta

Dodik je za RTRS rekao da, pošto rezolucija o Srebrenici danas nije usvojena jer je Rusija glasala protiv, "ne treba pokazivati nikakav trijumfalizam", a da ga on i nema.

"Zahvalan sam Ruskoj Federaciji, jer je uvažila razgovore koje smo mi imali", dodao je on i izrazio zahvalnost i zemljama koje su bile uzdržane prilikom glasanja o rezoluciji - Kini, Nigeriji, Vencuela i Angola.

Smatra da je će Velika Britanija snositi odgovornost za, kako je naveo, podele koje će biti izražene.

"Predlog rezolucije Velike Britanije je ponižavajući za nas Srbe i treba da se podsetimo svih onih situacija, u kojima je Britanija kroz istoriju, od turskih vremena i bivšeg visokog predstavnika Pedija Ešdauna Ašdauna uvek radila na štetu srpskog naroda i njegovih istorijskih i nacionalnih interesa", rekao je Dodik.

Dodik smatra da treba da dođe do osude ponašanja Velike Britanije jer je ona "zloupotrebom položaja dovela do ovakve situacije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Masovni udar: Oglasilo se rusko ministarstvo

Oružane snage Ruske Federacije izvele su grupni udar visokopreciznim vazdušnim i morskim oružjem velikog dometa na ukrajinske energetske objekte koji podržavaju rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

13:08

1.6.2024.

1 d

Podeli: