Svet

Sreda, 08.07.2015.

18:12

M&M's bombonama na Ruse

U fabrici kompanije Mars u Podmoskovlju otvorena je nova linija vredna 47,6 miliona € za proizvodnju čokolodanih dražeja "em end ems" (M&M's) za rusko tržište.

Izvor: Tanjug

Default images
(Foto: Thinkstock.com)

Time je kapacitet fabrike povećan 18 odsto i otvoreno je 76 novih radnih mesta, preneo je Tas.

"Investicije i tehnologije koje su ovde realizovane zaslužuju poštovanje. Tri milijarde rubalja su veliki i ozbiljan novac, posebno sada, za privredu naše zemlje", rekao je prilikom otvaranja linije gubernator Moskovske oblasti, Andrej Vorobjov.

Rusija, posebno region prestonice je veoma važno strateško tržište za Mars, rekao je predsednik odeljenja za čokolade kompanije, Žan-Kristof Flaten.

Mars inc. je američka prehrambena kompanija koja posluje u 73 zemlje sveta. Ukupni obim prodaje kompanije premašuje 33 milijarde dolara godišnje.

U Rusiji je prisutna od 1991. godine i na njenoj teritoriji ima devet fabrika za proizvodnju čokolada, konditorskih proizvoda, žvakaćih guma i hrane za životinje. Kompanija u Rusiji izrađuje proizvode pod brendovima "mars", "snikers", "baunti", "milkivej", "viskas", "orbit" i druge.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: