Požar u zgradi gradske uprave Kragujevca pojeo kompletnu arhivu inspekcije

Tanjug

07. 07. 2015. u 17:04

U požaru koji je sinoć izbio na šestom spratu gradske uprave Kragujevca, uništena je kompletna arhiva građevinske, komunalne i inspekcije za saobraćaj i puteve, rečeno je danas na sednici gradskog veća

Пожар у згради градске управе Крагујевца појео комплетну архиву инспекције

Foto: M. Luković

KRAGUJEVAC - U požaru koji je sinoć izbio na šestom spratu gradske uprave Kragujevca, uništena je kompletna arhiva građevinske, komunalne i inspekcije za saobraćaj i puteve, rečeno je danas na sednici gradskog veća.

Kako je saopšteno iz gradske uprave, Gradsko veće Kragujevca formiralo je, na vanrednoj sednici, Komisiju za utvrđivanje i procenu štete nastale usled požara.

Zadatak komisije, koja će brojati 15 članova, jeste da u najkraćem roku utvrdi procenu štete i predloži mere za sanaciju.

Načelnici gradskih uprava i drugi rukovodioci organizacionih jednica u obavezi su da do 8. jula do 15 časova Komisiji dostave izveštaje o oštećenjima.

Na sednici se čulo i da je otežan rad uprave za finansije koja se nalazi na četvrtom spratu, zbog velike količine vode koja je prodrla u kancelariji i isključene struje, ali da arhiva te uprave nije uništena.

Pročitajte još:
* VIDEO: Izbio požar u zgradi uprave Kragujevca, nema povređenih

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

boxer

07.07.2015. 19:29

Kako je to zgodno... znaci sve (eventualne) prijave za nelagalne objekte, sve malverzacije, bas sve je izgorelo? Zanimljivo, hmm... A sta je sa digitalizacijom arhive?!?

Marko

08.07.2015. 08:16

Pa,kako bas u Kragujevcu da se desi ovakva pogodnost? Ajde,gradonacelnice,oglasi se sa resenjem ovog "slucaja"...

ex KG zet

08.07.2015. 09:15

Kakva slucajnost,izgoreli tragovi mucki i nereda! Ma sve vam verujemo,bas kao i pre neku godinu u Kraljevu posle zemljotresa gde su opet tragovi mucki oko podele pomoci izgoreli! Radi li neko svoj posao ovde?Npr.Sudstvo i policija!??? Ili ce i ovo tata zataskati?

Goran

08.07.2015. 09:27

Sve muljavine i kriminal pojela maca. Sigurno je slucajnost i niko nije kriv :)U Srbiji posten covek nema sta da trazi. Olos i prevaranti se obogatise, spalise arhivu, sakrise tragove i nikom nista.

N.N.

08.07.2015. 11:47

Fino, sada mogu u malverzacije iz početka. Svi čisti kao suza. Kako svi umeju da ćute za zajedničke interese. Srbija.