• Search form

07.07.2015 | 10:03

Bitef zona

Bitef zona

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali podržao je projekat Bitef teatra koji podrazumeva otvaranje letnje scene ispred tog pozorišta na Skveru Mire Trailović.

Projekat “Bitef zona” bi bio realizovan na Skveru Mire Trailović kao prateći program jubilarnog, 50. Beogradskog internacionalnog teatarskog festivala (BITEF) 2016. godine, a delovao bi pod istim nazivom kao stalna letnja scena.

Mali je najavio da će Skver Mire Trailović biti do 1. septembra u potpunosti raščišćen od nelegalnih prodavaca i da će se krenuti u realizaciju “Bitef zone”, kako bi sve bilo pripremljeno do kraja proleća 2016. godine, preneo je Beoinfo.

Gradonačelnik je razgovarao s direktorom Bitef teatra Milošem Latinovićem i o planovima za predstojeći, 49. BITEF, kao i o budućoj saradnji grada i te kulturne ustanove od posebnog značaja za Beograd.

“Porazgovarali smo i o programu za predstojeću sezonu i očekujem da će ove godine Bitef biti bolji, i po sadržaju i po broju posetilaca, od prošlogodišnjeg”, rekao je Mali.

Sastanku su prisustvovali i glavni gradski urbanista Milutin Folić, gradski sekretar za kulturu Vladan Vukosavljević i autorke projekta “Bitef zona” Vesna Bogunović i Jelena Stojanović.

(SEEcult.org)

Video
08.04.2024 | 10:10

VOĐENJE: IRWIN – NSK State – It's a Beautiful Country

IRWIN: NSK State – It's a Beautiful Country, Umetnički pav